For nogen tid siden holdt jeg op med at drikke sort the. For det første har jeg hørt så meget om at grøn the er enormt sundt, på grund af de mange antioxidanter. For det andet drak jeg så meget the, at jeg havde lidt problemer med at sove om natten. Det går meget bedre nu.

Jeg har efterhånden været igennem alle de grønne the´er i Perch´s thehandel, for at finde dem jeg bedst kan lide og en af de absolutte favoritter er en helt ny grøn økologisk the fra Bolivia.

Her vil den opmærksomme læser straks undre sig: the? Bolivia? Sydamerika? Nej, man plejer ikke at dyrke the i Sydamerika, men dette er simpelthen en fantastisk historie.

Bolivia er et meget fattigt land og det er sikkert grunden til at Bolivia har en stor produktion af cocablade. Det forsøger man at stoppe og man har ødelagt mange cocamarker. Som erstatning har man importeret the-planter fra Indien og Kina, og hjulpet landarbejderne med at starte en ny produktion. Det har taget 5 år at få produktionen i gang, men nu er man endelig begyndt at høste – og det har vist sig, at theen er mere end almindelig god. Selv om det er meget varmt og tørt, så kommer der fugtighed fra regnskoven og kølig luft fra andesbjergene. Det giver et perfekt klima til the.

Der er gået 5 år fra cocamarkerne blev ødelagt, til den første the-høst. I mellemtiden er bønderne blevet støttet af et program fra USAid. Theen kaldes fairtrade, fordi en del af pengene går til tandlæger, hospitaler og skoler til alle de mennesker som bor i området og arbejder i markerne. Det skulle gerne give de fattige bønder et meget bedre liv. Tænk hvis man kunne gøre lige sådan alle andre steder hvor fattige landmænd er nødt til at dyrke coca eller valmuer for at tjene en smule penge.

Thebladene er meget store. Theen har en mild, men meget fyldig og rund smag. Det er virkelig en dejlig the og jeg er helt vild med den.

Reklamer