Jeg har eksperimenteret lidt med en gulerodskage og nu er opskriften klar. Den er fuldstændig fantastisk og jeg kan slet ikke få nok af den. Den er blød, saftig og dejlig krydret – lige præcis som en rigtig gulerodskage skal være.

3½ dl mel

1½ tsk bagepulver

2 dl brun farin

2½ tsk kanel

1½ tsk stødt nellike

½ dl rapsolie(eller anden neutral olie)

1½ dl friskpresset appelsinsaft

150 g revet gulerod

1 dl rosiner.

Bland mel, bagepulver, brun farin, kanel og stødt nellike sammen. Tilsæt rapsolie og appelsinsaft – rør det godt sammen. Derefter tilsættes rosiner og revet gulerod. Man kan også sige det på en anden måde: bare bland det hele godt sammen!!!

Så skal det hele i en franskbrødsform og bages i ovnen 35 minutter ved 200 grader.

Når kagen er kølet af, laver man appelsinfrosting. Det er lidt svært at fortælle hvor meget man bruger, men det er cirka 250 g plantemargarine, 4-5 spsk flormelis, revet appelsinskal(af økologisk appelsin) og lidt saft. Man er nødt til at prøve sig frem og smage på den – men lad være med at smage så meget, at der ikke er noget tilbage når det skal på kagen. Frosting skal piskes godt igennem med et piskeris – så bliver den utrolig let og luftig. Men pas på med appelsinsaften – det skal jo ikke være smattet!

NB: frostingen må dog gerne være lidt smattet. Så er det en god ide at sætte den i køleskabet et par timer eller natten over – så bliver frostingen nemlig fast igen. Og jeg synes egentlig det gør kagen bedre.

Kagen er superlækker, og den er både nem og hurtig at lave. Jeg vil gætte på, at det tager 15 minutter.

Juni09 062

Vegansk gulerodskage med appelsinfrosting - mums!

Reklamer