Jeg laver verdens bedste linsedeller – de er nemme at lave, de smager godt både kolde og varme, og de kan spises til næsten hvad som helst. Og samtidig er røde linser jo fyldt med sunde proteiner!

Linsedeller!

2 dl røde linser

½ løg

1 spsk tahin(kan udelades)

1 spsk citronsaft

1 tsk tamari/sojasovs

1 tsk spidskommen

2 spsk mel

salt og peber

havregryn

1) Start med at koge de røde linser i 5 dl vand i 15-20 min. Der skal røres jævnligt.Bagefter er der en del overskydende vand, som ofte ligger i øverst. Man må IKKE hælde dette vand fra.

2) Så rører man løg, tahin, citronsaft, tamari, mel og alle krydderierne i.

3) Så er massen med garanti så tynd, at det aldrig kan blive til deller. Så hælder man havregryn i, indtil det minder om frikadellefars. Spar ikke på havregryn – ellers kan de ikke hænge sammen! Men de bliver tørre og kedelige, hvis man putter for meget i. Det er en balance som man skal lære.

4) Husk også salt og peber!

5) steg dem på panden i olie.

Linsedeller med bulgursalat og kold kartoffelsalat.

Linsedellerne smager fantastisk og de er lige så gode dagen efter. Hvis man varmer dem på panden kan de dog blive en smule grynede. Men de smager glimrende kolde.

Jeg spiser dem ofte med kold kartoffelsalat og bulgursalat – eller gulerodssalat med rosiner, kokos og appelsinsaft. Til kartoffelsalaten laver jeg en hurtig dressing af olivenolie, dijonsennep og lidt citronsaft. Det er hurtig og sund mad, som er fyldt med vitaminer og proteiner!