Alle balletbørnene venter på det kongelige teaters balkon

På grund af de mange mennesker tog det alt for lang tid at komme ud fra Amalienborg slotsplads…. og vi havde jo lidt travlt. Vi skulle jo gerne have en god plads på ruten, så vi også kunne se karetturen og hele optoget med gardehusarerne.

Vi forsøgte at slippe ud til havnesiden – nogen gange kan den længste vej godt være den hurtigste. Men hold da helt op – der var sindssygt mange mennesker. Det lille stykke vej fra slotspladsen til Amaliehaven var en stor, tyk menneskeprop og vi kunne hverken komme frem eller tilbage. Og midt i det hele kommer politiet ridende og forlanger, at vi skal gøre plads til kareten….. så er det sandelig nødvendigt at trække maven ind! Jeg har aldrig prøvet at stå så tæt før og det var ikke nogen fornøjelse. Men jeg fik nogle gode billeder af kareten. 😉

Lige efter mødte vi gardehusarerne og dem fik jeg vist også et par gode billeder af.

Endelig nåede vi til Kongens nytorv, hvor der var tæt pakket af mennesker. Desværre havde vi ikke tid til at finde et bedre sted. Vi nåede ikke at vente længe, før hele kortegen kom kørende. Heldigvis sidder rytterne så højt på hestene…..ellers havde vi nok ikke set noget som helst. Pludselig så jeg ryggen på de to mænd der sad bag på kareten og så var den allerede forbi – men det var desværre alt hvad jeg kunne se. Øv! Så var det jo heldigt, at vi i det mindste så både hestene, gardehusarerne og kareten, da kortegen var på vej til Amalienborg for at hente dronningen og prinsen.

Derefter købte vi is, som vi spiste på gammeltorv, mens vi sad og kiggede på guldæblerne. Alt i alt har det været en rigtig hyggelig dag. Der var alt for mange mennesker, men der var en god og festlig stemning i hele byen.

Forrytterne drejer ind på Amalienborg slotsplads

Den kongelige karet.

Hele kortegen på vej for at hente dronningen og prins Henrik.

Gardehusarerne på vej til Amalienborg

Bagenden af kareten - andet så jeg desværre ikke.

Guldæblerne i Caritasbrønden og bagved domkirken.

Reklamer