Dette er en lækker forårsret med broccoli, grønne asparges og pesto. I mange år kunne jeg ikke fordrage pesto. Det var en af de ting der ændrede sig, da jeg blev veganer og opdagede, at man sagtens kan lave pesto uden ost. På den ene side er det ret nemt at fortælle hvordan man laver pesto. Det kræver jo ikke så meget. På den anden side er det helt umuligt, for det er et spørgsmål om at finde sin egen balance mellem de forskellige ingredienser.  Men jeg tror også, at det er en af den slags retter som bare ikke kan mislykkes! Derfor skal man ikke være bange for at kaste sig ud i det og prøve sig frem!

Grøn pesto.

½ bundt persille

½ bundt basilikum

1 dl olivenolie

2 fed hvidløg

ca. 50 g. pinjekerne(eller cashewnødder)

salt

Det hele skal blendes, eventuelt i en minihakker. Det kan godt være meget stærkt når man smager på det, men det smager rigtig godt, når det bliver blandet med resten. Når pestoen er færdig, kan den holde sig flere dage i køleskabet.

Kog pastaen – jeg bruger altid fuldkornspasta.

Skær broccoli og grønne asparges i mindre stykker og kog dem efter smag – men endelig ikke for længe. Der skal være noget bid i grønsagerne.

Så skal det hele bare blandes sammen og så er der mad! 😀

Grøn pasta med pesto

Reklamer