Livet er ikke sjovt for tiden!

Min entre!

I fredags blokerede håndværkerne altandøren med en tyk bjælke der blev boret fast. Jeg har ryddet altanen og halvdelen af stuen, så der er klar til renovering. Halvdelen af stuen – det er faktisk meget i en lille lejlighed. Møblerne er stablet oven på hinanden. Spisebordet står praktisk talt oven i sofaen og jeg føler næsten, at jeg bor i et pulterkammer. Det værste er nok, at det er umuligt at gøre rigtigt rent – efterhånden er der ved at blive lidt beskidt rundt omkring.

Hele entreen er også ryddet, for der skal laves sådan et varme-genvindings-ventilations-system. Hvad for noget varme? Sidste vinter havde jeg 17 grader! Men det lyder jo rigtig moderne og miljørigtigt. Så må tiden vise hvordan det kommer til at fungere.

Der skal bores et stort hul fra loft til kælder, gennem entreen i alle lejlighederne. De begyndte i går. Ejendommen er bygget i beton, så der skal bruges nogle store maskiner – DE LARMER HELT VILDT og de forventer at det vil tage to dage.

Derefter går der vist nogle dage før ventilationssystemet bliver sat op. I mellemtiden er der bare et stort hul gennem hele ejendommen fra kælder til kvist. Ærligt talt – jeg har ikke lyst til at omgåes hverken overbo eller underbo så intimt. De er begge nogle flinke unge mænd, men jeg foretrækker alligevel at have en lille smule privatliv. Jeg har tænkt mig at lægge en plade over hullet i gulvet, men det stopper jo ikke lyden – desværre!

Lillebror med kraven.

Og stakkels misser. I går havde vi barrikaderet os i soveværelset, men der skal håndværkerne også ind i dag. Derfor har vi nu barrikaderet os i stuen, men jeg har lige fået besked om, at her skal håndværkerne pludselig også herind. Der skal skiftes ledninger i nogle el-installationer.

Misserne forstår ingenting og de bryder sig absolut ikke om alt den larm og uro, og alle de fremmede mennesker der vader ind og ud. Jeg har særlig ondt af Lillebror. Det er jo ikke så lang tid siden at han blev opereret og han går stadig med kraven. Han synes nok heller ikke, at livet er sjovt for tiden. Men han er en lille tapper mis! Han bruger timer på at slikke kraven hver dag. Når han ikke kan slikke sig selv og soignere sin pels, så slikker han kraven i stedet for. Jeg kan ikke lade være med at blive lidt imponeret over hans ihærdighed; efterhånde er kraven temmelig flosset og slidt.

Lillebror skal heldigvis have kraven af om et par dage og så er de forhåbentlig også færdig med den mest støjende del af arbejdet. Men snart skal altanen fjernes og det foregår med trykluftbor – til den tid kan vi heldigvis gemme os i soveværelser, som er i den anden ende af lejligheden! Det gør vist ikke den store forskel i den larm….. nogen gange har man det indtryk, at håndværkerne har misforstået opgaven og er i gang med at vælte huset!

De stakkels misser er skræmt fra vid og sans, når der bliver boret gennem betonen som lige nu!  😦

Reklamer