Sandwichs med havregrynsbolle og rødbedebøf.

Disse boller er egentlig Sister Bondes opskrift, som hun havde med da vi havde blogtræf ved Møns klint. Da jeg var 18-20 år bagte jeg meget brød, men så blev jeg træt af det, da det alligevel ikke var lige så godt som det fra bageren. Men jeg er vild med Sisters opskrift og jeg er virkelig kommet i gang med at bage igen. Jeg har også regnet lidt på det og jeg er forbavset over alle de penge jeg sparer. Det er faktisk en hel del!

Opskriften er superhurtig og supernem – jeg har ændret en lille smule i den og derfor vil jeg gerne dele min egen udgave.

300 g mel

100 g havregryn

1 tsk salt

1 spsk sukker

3½ dl koldt vand

20-25 g gær

1 spsk olivenolie

græskarkerner

sesamfrø

Mel, havregryn, salt og sukker blandes hurtigt sammen.

Rør gær ud i det kolde vand – tilsæt olivenolien og hæld det i melblandingen. Rør det hurtigt sammen og stil det i køleskabet til næste dag. Det er også okay, hvis man laver dejen om morgenen og bager bollerne om aftenen.

Når man tager bollerne ud af køleskabet skal de ikke æltes. Man tager bare nogle klumper dej og sætter dem på en bageplade med bagepapir. Så kan man evt. pensle bollerne med vand og drysse med græskarkerner og sesamfrø.

De behøver vist ikke at efterhæve, men jeg synes alligevel det gør bollerne bedre – de bliver rigtig store og flotte. Derefter bages de 20 minutter ved 200 grader!

Bollerne er lige gode til syltetøj eller pålæg – men de er også gode til sandwich med salat og rødbedebøffer!

NB: Jeg skriver det ikke ved alle mine opskrifter, men næsten alt hvad jeg bruger er økologisk. I denne opskrift er salt den eneste undtagelse. Resten er økologisk! 😀

 

Havregrynsboller med sesamfrø og græskarkerner

Reklamer