Porrefad a la vegan

Selv om det hedder et porrefad, så er der også mange andre spændende ingredienser i denne ret, som både er sund og meget mættende.

100 g røde linser
5 dl vand
3 gulerødder
400 g kartofler
½ dl solsikkekerner
1 tsk basilikum
600 g porre
sesamfrø

Linserne skal koges ca. 5 minutter i vandet.

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i små stykker. Det hældes ned til linserne, som koger yderligere 15 minutter…. til der ikke er mere vand! Pas på at gryden ikke brander på!

Det hele moses godt og grundigt. Krydderier og solsikkekerner tilsættes.

Porrerne koges nogle minutter, til de er næsten møre.

Så lægges porrerne i et ildfast fad. Mosen lægges over og drysses med sesamfrø.

Bages 40 minutter ved 200 grader.

Jeg synes det smager lækkert med en hurtigt og let gulerodssalat med kokosmel, rosiner og lidt appelsinsaft.

NB: man kan selvfølgelig også bruge andre rodfrugter i mosen, som fx selleri eller pastinakker.

Porre i fad med revet gulerodssalat

Reklamer