Økologisk fuldkorns spaghetti fra Kornkammeret.

Mad på 7-8 minutter? Det er næsten hurtigere end at smide en omgang sciencefiction mad i mikroen, men det kan godt lade sig gøre!

Tomatsovs lyder lidt kedeligt, fordi man ofte har fået en flad og kønsløs tomatsovs. Men sådan behøver det ikke at være. Det er slet ikke svært at lave en superlækker, pikant og velsmagende tomatsovs.

Pasta og spaghetti er nærmest blevet tabu fordi det indeholder gluten, men samtidig glemmer mange, at det er en fantastisk kilde til gode og sunde proteiner. Fuldkornspasta indeholder 12 g protein pr. 100 g. Det er mere end medisterpølse, and, marineret sild, kødpølse eller fiskefrikadeller. Kilde: Fødevaredatabanken.

Til 2 personer:

Spaghetti
1 chili
2-3 fed hvidløg
1 dåse økologiske flåede tomater
En håndfuld frisk basilikum
1/4 tsk sukker
salt

Tænd for vandet til spaghettien og følg anvisning på pakken.

Skær chilien meget fint. Jeg synes ikke det er nødvendigt at fjerne kernerne, men det kommer an på hvilken slags man bruger og hvor stærke de er.

Svits den hakkede chili et par minutter i lidt olivenolie på panden. Tilsæt presset hvidløg og svits igen et par minutter.

Tilsæt flåede tomater – lad dem koge et par minutter.

Tilsæt basilikum, sukker og salt. Lad det igen koge et par minutter og så er maden færdig.

Økologisk spaghetti med lækker og velsmagende tomatsovs

Reklamer