Disse kartoffelfrikadeller er utrolig lette – nærmest luftige! De har en dejlig sprød skorpe – og de er selvfølgelig ret nemme at lave. Her har jeg brugt dem som frokostret eller som en lækker forret, med salat og grov guacamole. Dellerne smager lige så godt når de er kolde, og derfor er de også velegnede til en god madpakke. Hvis jeg har sådan nogle deller i køleskabet, så kan jeg slet ikke lade være med at gå og spise af dem hele dagen!

Kartoffel frikadeller:

4-5 kogte kartofler.
1 ds majs
2 revet gulerødder
1 finthakket løg
1/4 revet knoldselleri.
2-3 spsk hvedemel
2-3 spsk havregryn
salt

Først moser man de kogte kartofler – og så giver man dem lige en ordentlig tur med et godt piskeris.

Så blander man resten af ingredienserne i og rører det godt sammen.

Og så skal man være lidt fingernem: med en ske tager man én klump af gangen og lægger den over i en dyb tallerken med rasp og evt. lidt paprika. Det er meget klistret – derfor synes jeg det er nemmest, at man bruger en teske til at hælde raspen over resten af dellen. Så kan man forsigtigt tage kartoffel frikadellen op i hånden og forme den, inden man lægger den på panden og steger den i lidt olie.

Der skal faktisk bruges en hel del mel og havregryn. Ellers hænger de ikke ordentlig sammen og hvis panden er meget varm ser det nærmest ud som om at de smelter. På den anden side skal man heller ikke bruge så meget, at de bliver tunge og tørre….. man er nødt til at prøve sig lidt frem.

Grov guacamole:

1 avocado
1½ tsk stærk salsa
citron efter smag
salt

Det hele moses godt sammen og i løbet af to minutter har man en superlækker guacamole.

Kartoffeldeller med salat og grov guacamole

Reklamer