Nøddetærten er meget sød, men sammen med isen og den syrlige hindbærcoulis opstår der en fantastisk harmoni. Det er en af de bedste desserter jeg kender – fuldstændig MEGA-MUMS. Da jeg havde gæster for et par dage siden, var der en som spiste tre portioner!!!
2,25 dl hvedemel
1½ spsk sukker
75 g plantemargarine
3 spsk koldt vand
150-200 g valnødder
2 dl sukker
120 g plantemargarine
3 spsk ahornsirup
3 spsk sojamælk
2 spsk hvedemel
Sæt ovnen på 175 grader.
Bland alle ingredienser til tærtedejen og ælt det godt sammen. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform – den skal forbages 12-15 minutter.
Imens blandes ingredienserne(UNDTAGEN VALNØDDER) til fyldet i en lille gryde. Alt smeltes og får lov til at koge ved lav varme nogle minutter. Husk at røre ofte, så det ikke brænder på. Til sidst vendes valnødderne ned i det varme fyld, som bagefter hældes over tærten. Derefter skal nøddetærten bages yderligere 15 minutter.
Hindbærcoulis laves af friske eller frosne/optøede hindbær. Til 100 g hindbær tilsætter man 2-3 spsk flormelis alt efter smag – så giver man det hele en tur med blenderen. Nogen vil bagefter køre det gennem en si, så man fjerner alle kernerne. Jeg synes det er fuldstændig overflødigt.
Desserten serveres med vegansk tofuline is, som kan købes i Irma, Superbrugsen, en del helsekostbutikker og mange andre steder.
Opskriften er både nem og hurtig. Bagefter kan man smide halvdelen af nøddetærten i fryseren – så har man også nem dessert en anden gang.
29 kommentarer
Comments feed for this article
februar 26, 2011 hos 13:33
Eric
Lyder lækkert! Prøv at tilsætte coulisen et skvat friskpresset appelsinsaft og også gerne lidt appelsinlikør (fx Cointreau). Mums.
februar 26, 2011 hos 13:44
jensdrejer
Eric – jeg drikker ikke alkohol, så cointreau dur ikke. Men jeg vil helt sikkert prøve appelsinsaft. Det lyder som en rigtig god ide og jeg kan godt forestille mig, at det giver et ekstra pift. 😀
februar 26, 2011 hos 14:03
betty schou
Den er mundvandsfremkaldende! Bare at læse om den…….
Jeg har linket til dig fra min blog i forbindelse med operaanmeldelser.
Håber, det er i orden?
februar 26, 2011 hos 14:11
jensdrejer
Betty – mine gæster var stopmætte, så der var en hel del dessert tilbage, som jeg selv har spist de sidste par dage. Og det var slet ikke noget problem, for den er nemlig utrolig lækker. 😀
Jeg bliver altid glad når nogen linker til min blog, så jeg siger pænt tak! 😀
februar 26, 2011 hos 14:46
havehyrden
Hold da op, Jens. Det er lige før din blog skulle omdøbes til opskriftsbloggen;-)
Lyder ellers rigtigt lækkert, men jeg tror nu jeg vil “nøjes” med min hjemmelavet vanilje is i stedet for din torfuline. Men engang vil jeg prøve den også:-)
God weekend.
februar 26, 2011 hos 15:58
jensdrejer
Havehyrden – det går vist ikke. Det er i hvert fald ikke hensigten, for så kan jeg jo ikke skrive om opera mere, haha….
Hjemmelavet vaniljeis lyder da også rigtig lækkert! 😀
februar 26, 2011 hos 17:22
Søren
Wow – din nøddetærte lyder rigtig lækker Jens.
Dit billede viser også, at den er ”kræs for kendere”.
Is til tærten er da prikken over i`et 🙂
februar 26, 2011 hos 19:06
jensdrejer
Søren – det er nemlig en rigtig lækker dessert. 😀
februar 26, 2011 hos 17:34
Madame
Det lyder forrygende lækkert, Jens – og nemt også, og det er jo ikke så tosset. Nu har jeg fundet desserten til mine gæster på næste lørdag 🙂
februar 26, 2011 hos 19:07
jensdrejer
Madame – helt ærligt: jeg tror ikke man kan finde en dessert som er nemmere. Den er både hurtig og nem at lave… og jeg garanterer at det bliver en succes. 😀
februar 26, 2011 hos 18:40
Nille
Det lyder for mig som den ultimative dessert – jeg er lidt af en nøddefan, og kombination af nødder, is og hindbær MÅ være en vinder… og tofuis erindrer jeg jo som en virkelig delikatesse!
Og det lyder jo uendeligt nemt at lave… mmmhhh siger jeg bare!
februar 26, 2011 hos 19:08
jensdrejer
Nille – jeg er sikker på at du vil elske den! Og du har nemlig også ret i, at den er uendelig nem at lave. Det må være en af verdens nemmeste desserter. 😀
februar 26, 2011 hos 19:12
br
Den nøddetærte ser lækker ud , den må prøves.
februar 26, 2011 hos 19:16
jensdrejer
Hej br – jeg tør garantere for, at den er lige så lækker som den ser ud. Rigtig god fornøjelse! 😀
februar 26, 2011 hos 23:33
Bente
Mums, det lyder lækkert – og din meget spisende gæst er da vist den bedste anbefaling af desserten :-).
februar 27, 2011 hos 12:18
jensdrejer
Bente – det var nemlig også derfor jeg skrev det. Jeg synes det er verdens bedste anbefaling…… 😀
februar 27, 2011 hos 08:32
Septemberliv
Blog om (koge)bøger 😉
Den nøddetærte ser rigtig lækker ud og ja rigtig nem!
februar 27, 2011 hos 12:19
jensdrejer
Hahahaha, Kari – den var god. Bortset fra at jeg sjældent bruger kogebøger! 😀 Tærten er både nem og lækker – og så er den hurtig! 😀
marts 20, 2011 hos 23:58
Danielkl.com
Det där ser gott ut! =)
marts 21, 2011 hos 15:11
jensdrejer
Tak, Daniel – jeg kan garantere for, at det også smager godt! 😀
juli 24, 2011 hos 00:53
A. Køllund
Mit “behersk-mit-kagespiseri”-projekt er hermed sat på pause. Der skal laves kage i morgen!! Dine broccoli-dimser var i øvrigt rigtig gode, gider bare ikke lige finde siden med dem og skrive det der 🙂
juli 24, 2011 hos 11:14
jensdrejer
Fr. Køllund – jeg er glad for at broccolidellerne var en succes.
Jeg er ret sikker på, at du bliver lige så begejstret for nøddetærten. Den er altså superMUMS. Men det er kombinationen med det syrlige hindbær og så det kolde is. Det er helt fantastisk. Den er nok lidt for sød, hvis man bare spiser den som kage. 😀
God fornøjelse! Og lad vær med at spise det hele på én gang. Så får du bare ondt i maven, hahaha……
juli 26, 2011 hos 23:10
A. Køllund
Sikke formelle vi er blevet.. Men det er nu frøken, ikke fru 😉
Det med ikke at spise den hele erfarede jeg.. :S
About det der tofu-is-noget, så sys jeg altså at chokoladevarianten havde en meget stærk og meget ubehagelig eftersmag af soja.. Har vanilien også det?
juli 26, 2011 hos 23:27
jensdrejer
Køllund – Fr betyder altså både Fru og Frk(frøken). Vær glad for at jeg ikke havde skrevet Jfr. Ja, den forkortelse er også ny for mig, men jeg har lige set det i en gammel fransk roman. Jeg synes den er ret morsom….. 😆
Æv, jeg er ked af din kritik af tofuline. Men vi “smager” nok alle forskelligt. Jeg kan ikke smage nogen bismag ved chokoladen – og derfor tør jeg nok heller ikke udtale mig om vaniljen. Jeg synes bestemt ikke den har bismag af soja. Men derfor kan det jo godt være at du kan smage det. Jeg synes du skal prøve den og forhåbentlig kan du lide den. Det håber jeg. Jeg synes også at vaniljen er bedst til denne dessert. 😀
Alternativt vil jeg foreslå sorbet fra Paradis eller Isabella. Det kan man jo også købe i bokse, som man kan tage med hjem og smide i fryseren. Men det kræver nok, at der ligger en butik i nærheden. 😀
juli 28, 2011 hos 00:39
A. Køllund
Har nu aldrig set frøken forkortet som fr, men sådan er der vel så meget.
Tak for forslag omkring isen:) Men mon ikke den fra Isabella/Paradis er smeltet inden jeg når hjem (45 minutter i tog).. ellers spist…
juli 31, 2011 hos 15:19
jensdrejer
Du har nok ret, Køllund – 45 minutter er sikkert for lang tid. Desværre…. !
april 6, 2018 hos 18:52
Anonym
Hvorfor skal der bruges soya mælk ? Kan man bruge alm mælk ?
april 6, 2018 hos 19:37
Jens
Hej – jeg har skrevet sojamælk, fordi det er det eneste jeg selv bruger. Jeg har været veganer i en del år. Det er jeg ikke mere, men jeg holder fast i sojamælken.
Men kan man bruge almindelig mælk? Ja, det tror jeg godt. Men jeg har jo ikke selv prøvet det, så jeg tør desværre ikke garantere for resultatet.
april 8, 2018 hos 14:56
Anonym
Tak for svar. Mvh Pia mathiasen