Nøddetærten er meget sød, men sammen med isen og den syrlige hindbærcoulis opstår der en fantastisk harmoni. Det er en af de bedste desserter jeg kender – fuldstændig MEGA-MUMS. Da jeg havde gæster for et par dage siden, var der en som spiste tre portioner!!!

2,25 dl hvedemel
1½ spsk sukker
75 g plantemargarine
3 spsk koldt vand

150-200 g valnødder
2 dl sukker
120 g plantemargarine
3 spsk ahornsirup
3 spsk sojamælk
2 spsk hvedemel

Sæt ovnen på 175 grader.

Bland alle ingredienser til tærtedejen og ælt det godt sammen. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform – den skal forbages 12-15 minutter.

Imens blandes ingredienserne(UNDTAGEN VALNØDDER) til fyldet i en lille gryde. Alt smeltes og får lov til at koge ved lav varme nogle minutter. Husk at røre ofte, så det ikke brænder på. Til sidst vendes valnødderne ned i det varme fyld, som bagefter hældes over tærten. Derefter skal nøddetærten bages yderligere 15 minutter.

Hindbærcoulis laves af friske eller frosne/optøede hindbær. Til 100 g hindbær tilsætter man 2-3 spsk flormelis alt efter smag – så giver man det hele en tur med blenderen. Nogen vil bagefter køre det gennem en si, så man fjerner alle kernerne. Jeg synes det er fuldstændig overflødigt.

Desserten serveres med vegansk tofuline is, som kan købes i Irma, Superbrugsen, en del helsekostbutikker og mange andre steder.

Opskriften er både nem og hurtig. Bagefter kan man smide halvdelen af nøddetærten i fryseren – så har man også nem dessert en anden gang.

Sprød nøddetærte med is og hindbærcoulis

Reklamer