Jeg har aldrig været god til at lave kanelsnegle, men efterhånden har jeg lært af mine fejltagelser. For det første skal dejen IKKE rulles tyndt ud. Det handler jo ikke om at få så mange kanelsnegle som muligt! For det andet så skal man ikke være alt for pedantisk når man lægger fyldet på dejen – som jeg plejer at være! Det skal IKKE smørres ud i et fint lag over det hele, for så kan dejen slet ikke holde sammen. Så åbner sneglen sig og bliver til en kedelig og tør spiral – det er absolut ikke meningen!

Hvis man husker de par grundregler, så kan man hurtigt lave nogle supergode kanelsnegle! 😀

6-8 stk.

3 dl sojamælk
100 g plantemargarine
50 g gær
1/4 tsk salt
2 spsk sukker
10 dl mel
1 tsk kardemomme

Fyld:

100 g plantemargarine
1 dl sukker
1spsk kanel

Smelt margarinen i en gryde. Sluk for varmen, tilsæt mælk og rør gæren ud i væsken.

Rør resten af ingredienserne i og ælte dejen godt. Melet skal tilsættes lidt af gangen og pas med med at bruge for meget. Dejen skal ikke være for tung. Rul dejen ud på bordet til cirka 15 x 25 cm.

Rør fyldet sammen og smør den ud på dejen. Derefter ruller man dejen sammen til en pølse, så den bliver så tyk som muligt. Skær rouladen ud i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad sneglene hæve i 20 minutter, før man pensler dem med sojamælk – det giver en mega flot farve!

Derefter skal de bage i 15 minutter ved 200 grader!

Når de er blevet kolde kan man pynte dem med en glasur af vand og flormelis.

 

De lækreste kæmpe kanelsnegle

Advertisements