Når man laver denne opskrift, er det en fordel at være en smule fingernem. Men så kan man lave de flotteste jordbærhorn.

75 g plantemargarine
1½ dl sojamælk
50 g gær
300 g hvedemel
½ tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk kardemomme
Jordbærsyltetøj

Hæld 2/3 af melet i en skål – man skal altid holde noget tilbage, som man tilsætter lidt af gangen når man har hældt væsken i. Bland salt, sukker og kardemomme med melet.

Smelt plantemargarine i en lille gryde. Tilsæt sojamælk og tjek at temperaturen er fingervarm – rør gæret ud i væsken. Bagefter hælder man det over i melet, og ælter det hele sammen til en god dej.Tilsæt resten af melet til dejen er smidig og glat.

Så skal dejen hvile og hæve i 20 minutter.

Så kommer udfordringen: rul dejen meget tyndt ud til et langt rektangel. Mit bord er ikke så stort, så jeg er nødt til at gøre det et par gange. Så skærer man dejen ud til trekanter. Jeg forsøger at lave den nederste kant omkring 15 cm og de to andre sider må gerne være lidt længere.

Læg cirka 1-1½ tsk jordbærsyltetøj langs den nederste kant – og så kommer kunststykket. Når man ruller den første omgang skal det være meget løst. Resten skal rulles fast, men ikke så stramt at man presser syltetøjet ud af enderne.

Hornene pensles fx med sojamælk og derefter skal de bages 15 minutter ved 200 grader. Noget af syltetøjet vil med garanti løbe ud. Dejen hæver jo indvendig og derfor vil det presse noget af syltetøjet ud. Det er derfor, at man ikke må rulle den første omgang for stramt. Der skal være plads til at det kan hæve.

Når jordbærhornene er blevet kolde, kan man pynte dem med glassur.

Jordbærhorn

Reklamer