Vinterhaven på Glyptoteket

Jeg har desværre først hørt om disse Onsdagskoncerter for nyligt. Konceptet er meget spændende: studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spiller nye eller ukendte værker i byens smukke rum – det er fx Københavns domkirke, Statens museum for kunst, Dansk Design Center, Grundtvigs hus, m.fl.

I går blev koncerten holdt på Glyptoteket, hvor der var Maurice Ravel og Claude Debussy på programmet – musikerne havde valgt en række værker, hvor de to komponister har taget udgangspunkt i fremmede og eksotiske temaer, som “1001 nats eventyr”, folkelivet på Madagaskar og antik græsk mytologi. Det var impressionistisk poesi og intens sensualisme som fyldte den smukke koncertsal.

Det var en stor nydelse at overvære denne koncert – jeg sad flere gange og ønskede, at hele koncerten var indspillet på CD. Det ville være så dejligt at åbne altandøren en stille og varm sommerdag, tænde for anlægget og lægge sig på sofaen for at for at høre det hele igen – måske med undtagelse af Ravels “Aoua!” som vist er bedst egnet til at forskrække publikum. Denne sang starter med et forfærdeligt skrig – det er særdeles velegnet, hvis man er bange for, at publikum er ved at falde i søvn!

Men det var slet ikke aktuelt i går. De fire smukke, unge kvinder gav en rigtig flot koncert og modtog efterfølgende et meget velfortjent bifald fra en fyldt koncertsal.

Onsdagskoncerterne er gratis og varer cirka 45 minutter. Sæsonens sidste koncert er d. 27 april i Grundtvigs hus, Studiestræde 38.

Sofia Kayaya på fløjte, Cæcilie Grønkjær Tagmose på klaver, Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran og Marit Johansen på cello

Reklamer