Nemme og hurtige bulgurdeller

3 dl bulgur
½ broccoli
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk mel
2 spsk havregryn
salt
Urtesalt eller krydderier

Bulgur skal simre cirka 10 minutter i 4,5 dl vand.

Imens ordner man broccoli, som skal skæres i små buketter – men det meste af stokken kan også bruges. Man skal bare skære det groveste og det tykkeste fra. Resten skæres i mindre stykker og så skal det hele koges 3-4 minutter – ikke mere end det.

Løget hakkes fint og hvidløget presses. Derefter skal det hele blandes og æltes godt sammen – man må gerne være lidt brutal. Så skal dellerne steges på panden og snart har man nogle virkelig sprøde og lækre bulgurdeller.

Jeg synes de er allerbedst sammen med pasta, broccoli og hvidløg i flødesovs – sojafløde naturligvis. Men de er også ret fantastisk på rugbrød sammen med syltede rødbeder eller rødkål.

Bulgurdeller med pasta

Reklamer