Det er verdens bedste selleribøffer – og min opskrift(uden æg) er supernem. Der er en del mennesker som ikke bryder sig om den skarpe smag fra selleri. Men det er først og fremmest et spørgsmål om den rigtige tilberedning. Selleribøf med stuvet spinat er virkelig en af mine foretrukne livretter.

1 knoldselleri
1-2 løg
salt og peber
1 dl havregryn
2-3 spsk mel
garam masala
muskatnød
Evt. rasp

Sellerideller – hurtigt, nemt og billigt.

Man begynder med at skære alt det beskidte og knoldede fra, så man kun har det rene hvide selleri tilbage. Det skal man rive. Hvis man er lige så heldig som mig der har et elektrisk rivejern, så tager det kun et øjeblik. Man skal bruge 1 eller 2 løg afhængig af hvor store de – og selleriet – er. Løgene hakkes fint og så tilsættes salt og peber.

Tilsæt 1 dl havregryn samt 2 spsk mel… og så skal der røres. Eller æltes – det er faktisk meget nemmere, at smøge ærmerne op og ælte indtil man har en dej. Hvis man ikke har en sammenhængende dej, så skal man bruge mere havregryn og mel – nogen gange skal man bruge meget mere. Det kommer lidt an på årstiden. Men massen skal hænge sammen som en dej – og det skal være nemt at forme dejen som deller. 

Det er ikke nogen dårlig ide, at lade farsen hvile 15-20 minutter, men det er ikke nødvendigt.

Så kan man lave små deller eller store bøffer. Begge dele kan vendes i rasp inden de steges på panden – jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om jeg synes det er bedst med eller uden rasp.

Der skal ikke være for meget varme på panden… selleribøfferne skal nemlig steges ordentlig igennem. Hvis der er for meget varme på panden, så bliver de sorte udenpå, mens de stadig er rå indeni og det er ikke godt. Så får man nemlig den skarpe smag, som mange mennesker ikke bryder sig om. Når de er stegt ordentligt, så bliver smagen mildere.

Stuvet spinat til 2 pers.: 

150 g frossen spinat
80 g. plantemarg
2 spsk mel
kartoffelvand
½ dl havrefløde
½ tsk sukker
et nip muskatnød
salt

Når du tænder for kartoffelgryden, så smider du frossen spinat i en lille gryde, tilsætter 2 spsk koldt vand, sætter det på den mindste plade og skruer helt ned for varmen, så spinaten kan tø stille og roligt, mens kartoflerne koger. Hold øje med spinaten – hæld den over i en lille skål, når den er tøet.

Sluk for kartoflerne 2-3 minutter før de er færdige – OG LAD VÆRE MED AT HÆLDE VANDET FRA!

Smid plantemargarine i en gryde og lade det smelte ved laveste varme. Det må ikke syde eller blive brunt…. så sluk hvis det sker.

Når plantemargarine er smeltet, så tilsættes melet lidt af gangen, mens man rører med et piskeris. Man må kun tilsætte det mel som margarinen kan opsuge. Ellers kommer der klumper i sovsen. Så tilsætter man kartoffelvandet lidt af gangen, mens man stadig rører rundt. Pas på at sovsen ikke bliver for tynd. Så tilsætter man spinat og havrefløde – lad det koge op og koge igennem et par minutter, og tilsæt sukker, muskatnød og salt efter egen smag.

Når man har prøvet det et par gange, så tager det 5 minutter!

Selleribøf med stuvet spinat og syltede rødbeder.

Reklamer