Kantareller i flødesovs

Det er efterår og sæson for kantareller – og det skal nydes! Når man køber kantareller i butikkerne er de altid fuldstændig smadret. Det undrer mig altid. Hvordan i alverden bliver de så mishandlet? Der må vel være nogle som er hele og flotte. Bliver de solgt på det sorte marked eller hva?

Men jeg elsker kantareller….. man kan bruge kantareller til mange retter; jeg synes de er allerbedst i en hurtig og let flødesovs.

Til 1 person:

100-150 g kantareller
1 håndfuld grønne ærter
1 dl havre-eller sojafløde
Citron
Persille
Salt
Pasta eller spaghetti

Gør kantarellerne i stand – de må IKKE skylles. Man børster dem med en lille børste og hvis der er snavs som sidder fast, så fjerner man det forsigtigt med en lille kniv. Det tager lidt tid, så det er en fordel at gøre det først.

Sæt pasta eller spaghetti over at koge.

5 minutter før det er færdig, smider man kantarellerne på panden i en smule oliveolie. Efter 30 sekunder smider man også ærterne på panden. Skær citronen over og sprøjt en passende mængde ud over svampe og ærter. Rør rundt og lad dem stege 1 minut… cirka. Men endelig ikke for meget. Kantareller er fine svampe som ikke må behandles for hårdt eller steges for meget. De skal kun lige steges så meget, at man trækker smagen ud af dem og det tager faktisk kun nogle minutter – ikke mere.

Hæld vandet fra pastaen.

Så har svampene stegt 1-2 minutter. Tilsæt fløde og friskhakket persille. Hæld pastaen over på panden. Ikke omvendt – aldrig omvendt. Lad det koge op og koge ind; smag retten til med salt og evt lidt mere citron. 

Spises med brød eller flutes…… det er supersimpelt, men det bliver bare ikke meget bedre.

Kantareller i vegansk flødesovs - jeg var desværre løbet tør for ærter.

Reklamer