Jeg elsker efteråret, når der igen er suppe i gryderne, man finder de tykke trøjer frem og begynder igen at tænde stearinlys om aftenen. Snart falmer skoven trindt om land….. og så er blomkålssuppe noget af det bedste der findes. Det er både let og hurtigt at lave en rigtig lækker blomkålssuppe.

2-3 personer:

1 løg
1 kartoffel
½-1 blomkål
½ l vand
1 bouillonterning
1 dl havre-eller sojafløde
salt
persille

Skræl kartoflen og skær den i stykker.

Skær blomkålen i mindre stykker og skyl det i vand.

Snit løget og svits det i gryden et par minutter. Derefter tilsættes bouillon, smid kartoffelstykkerne i gryden og lad det koge 5-6 minutter før man også tilsætter blomkålsstykkerne. Lad det koge 6-7 minutter…… jeg tjekker med en gaffel, hvornår de forskellige stykker er færdig.

Så skal suppen blendes med en stavblender. Den skal have en ordentlig omgang, så suppen både bliver helt jævn, men også let og cremet.

Lad suppen koge op – tilsæt havrefløde og smag suppen til med salt. Når man har hældt suppen på tallerknen drysser man den med skyllet og finthakket persille. Spis suppen med et godt brød!

Verdens bedste blomkålssuppe

Advertisements