I går spiste jeg brunch på restaurant Firefly sammen med Louise. Jeg har hørt rygter om, at serviceniveauet er lidt svingende – det er meget ærgerligt, for København har jo brug for en lækker vegansk restaurant som Firefly. Derfor er vi mange som ønsker, at det skal gå dem rigtig godt. Men vi blev modtaget af en smilende, imødekommende og charmerende tjener, som fortalte meget engageret om alle deres nye retter. Det var meget god betjening og vi følte os meget velkommen.

Restaurant Firefly i Frederiksborggade

Vi bestilte brunch – dertil fik Louise en chokoladesmoothie med dadler og jeg fik en juice af æbler og citron. Den var rigtig lækker og meget frisk. Brunchen kom ret hurtigt og den var superflot. Wow – sikken en tallerken. Den bestod af en række små lækre retter – der var nogle sjove pølser, som blev serveret med sennep og ketchup. Der var scrampled tofu og en krydret bønneret. Det bedste var den lille ret med kartofler og løg, som var lavet i en meget lækker og sød marinade. Der var også en lille yoghurt med blåbær – det er rigtig lækkert. Men jeg var ikke så vild garneringen, der bestod af frisk mynte. Det var sikkert sundt, men synd for yoghurten! Endelig var der to stykker lækkert brød med hummus og guacamole – desværre var der koriander i deres guacamole. Jeg HADER koriander……… Men det var heldigvis det eneste som jeg ikke brød mig om. Resten var superlækkert og blev spist med stor fornøjelse…… Prisen var 130 kroner for brunch og det synes jeg er helt rimeligt. Dertil gav vi 48 kroner for juice og smoothie.

Juice og kakaosmoothie på Firefly

Bagefter sad vi og snakkede lidt om maden og stilen på restauranten. Det er meget lækkert, men måske også lidt for avanceret og dyrt. Jeg synes det havde været lækkert med hashbrowns og en pandekage med ahornsirup til min brunch – begge dele er både nemt og billigt at lave. Hvorfor ikke tilbyde gæsterne både en billig brunch og en brunch de luxe?! På samme måde ville det også være lækkert, hvis man kunne få en billig frokost, fx en hummustallerken med hummus, salat og brød. Jeg tror det ville være en succes og trække mange flere kunder til. Vi sad og snakkede en times tid – det er altså et superhyggeligt sted og jeg kan rigtig godt lide at være der. Jeg tror vi var blevet endnu længere, hvis man kunne købe en simpel muffin. De har et godt udvalg i the og kaffe, men alle deres kager er RAW. Det er ret dyrt at lave raw kager og der afspejler selvfølgelig prisen. Fair nok – men det havde været dejligt, hvis der havde været et billigt alternativ, fx en helt almindelig muffin. Så havde vi nok sat os over i deres sofaer, men en kage og en kop the, og sludret en time mere!

Vegansk brunch på Firefly

Fra Torvehallerne ved Nørreport

Bagefter gik vi over gaden for at se Torvehallerne, hvor jeg aldrig har været før. Den første hal var fyldt med døde dyr – der lugtede af fisk og ost over det hele. Det var absolut ikke noget for os……. Så gik vi over i den næste hal, som var fyldt med frugt, grøntsager, chokolade, kager og lign. Ja, det var jo meget bedre…..

Men det var absolut ikke som jeg havde forventet. Jeg troede det var hensigten, at det skulle være et sted hvor man kunne købe gode kvalitetsprodukter til rimelig priser. I stedet er det blevet et mekka for eksklusive specialvarer. Den slags skal der selvfølgelig også være plads til. Spørgsmålet er måske bare, om vi ikke har rigeligt af den slags butikker i København i forvejen?

Jeg er glad for, at jeg endelig har set Torvehallerne, men jeg tror ikke det er et sted som jeg kommer til at bruge. Det er bestemt ikke fordi det er et dårligt sted, men jeg har bare ikke brug for det.

Torvehallerne ved Nørreport

Reklamer