De fleste kan lave en grønsagstærte med 3 æg og en kvart piske……

Når man er veganer er man nødt til at være lidt mere kreativ, men der er stadig masser af muligheder for at lave tærte uden æg og mælk. Jeg har lavet tærter med fyld af blendet tofu. Jeg har også lavet tærter med polenta. Jeg har også prøvet en blanding af blendede cashewnødder og sojafløde. Men den bedste grønsagstærte er faktisk også den nemmeste og den mest simple. Hvis man bruger kartoffelmos, så får man hurtigt den skønneste tærte.

Tærtedej:
4,5 dl mel
lidt salt
150 g. plantemargarine
1/4 dl vand

Rør det hele godt sammen. Læg tærtedejen i køleskabet mens du laver resten.

Fyld:
4-5 mellemstore kartofler
1 bundt porrer
2 gulerødder
1-2 løg
2-3 fed hvidløg
50 g. plantemargarine
1 dl sojamælk

Kartoffelmosfyld med porre, gulerødder og løg

Skræl kartoflerne og lad dem koge 20 minutter.

Mens kartoflerne koger, skræller man gulerødderne og skærer dem i små tern. Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Løgene snittes fint. Det hele svitses 3-4 minutter i olie. Tilsæt også hvidløg og lad det snurre med. Grøntsagerne er færdige, når de falder sammen i gryden.

Når kartoflerne er færdige, så hæld vandet fra. Herefter er det smart med en stor gryde eller en stor skål. Brug et kartoffelmosjern – tilsæt mælk og plantemargarine lidt af gangen – smag det til med salt. Imens moses og røres indtil man har det rigtige tykkelse. Når man er tilfreds, så tilsætter man alle grøntsagerne og rører det hele godt sammen.

Så ruller man dejen ud og lægger den over en smurt tærteform. Derefter fylder man tærten med grøntsagsfyldet.

Så skal hele tærten bages i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.

Tærten smager også helt fint når den er kold og den bliver næsten endnu bedre, når man varmer den dagen efter. Den bliver hverken kedelig eller tør….

Porretærte uden æg og mælk

Reklamer