Dette er verdens bedste falafler – ikke nok med det, men jeg er også sikker på, at det er en af verdens nemmeste opskrifter. Jeg har opskriften fra Mias blog, som efterhånden er ved at være en af Danmarks allerbedste når det kommer til spændende opskrifter på veganermad.
300 g tørrede kikærter
1 bundt persille
1 bundt koriander
1 løg
4 fed hvidløg
4 spsk rasp
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
1½ tsk salt
½ tsk chili
½ liter billig olie
Kikærterne skal udblødes i 10-12 timer i køleskabet.
Hæld vandet fra, skyl kikærterne og så skal de blendes. Jeg har en minihakker; derfor er jeg nødt til at blende kikærterne i mindre portioner, men det tager kun et øjeblik.
Derefter blender jeg persille, koriander, løg og hvidløg.
Så skal de hele røres godt sammen med alle krydderierne.
Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den godt op. Man kan teste varmen med en tændstik eller ved at smide en lille kikærtedel ned i gryden. Hvis den bobler og syder, så er olien varm nok.
Jeg brugte en teske da jeg skulle forme falaflerne, for jeg synes det gav en god størrelse. Jeg tog det der kunne være på en teske og derefter formede jeg den med hænderne. Det var ret nemt og de behøver jo ikke at være helt kuglerunde. Derefter skal de frituresteges – hvis falaflerne falder ned på bunden af gryden, så er det tegn på, at olien ikke er varm nok. Falaflerne skal steges 3-4 minutter. Hvis man vender og drejer dem med jævne mellemrum, så er det nemt at se når de er færdige.
Mia fik ca. 40 falafler ud af 300 g kikærter. Jeg fik præcis 30. På billedet kan man se de falafler som jeg har taget fra til aftensmad de næste par dage. Resten af falaflerne er kommet i fryseren; så har jeg altid noget nemt i fryseren, som jeg nemt kan tage op!
10 kommentarer
Comments feed for this article
august 30, 2012 hos 12:51
Ilona
Hej Jens, de ser bare supergode ud, lige som de skal være 🙂
august 30, 2012 hos 15:01
Jens
Hej Ilona – jeg synes de er helt perfekte. Og så var de faktisk også supernemme at lave. For fremtiden vil jeg lave falafler med mellemrum og smide dem i fryseren, så jeg aldrig kommer til at mangle….. 😀
august 30, 2012 hos 18:10
Pernille
Oh, det lyder godt. Falafler er godt 🙂
Men skal kikærterne slet ikke koges? Er det nok med stegningen?
august 30, 2012 hos 22:35
Jens
Ja, Pernille – lige præcis! Man må ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG koge kikærter, hvis de skal steges bagefter. Så kan de slet ikke hænge sammen.
Første gang jeg lavede kikærtebøffer var jeg også lidt skeptisk, så jeg kogte kikærterne, selv om der stod i opskriften, at man skulle lade være. Men jeg ville jo gerne være på den sikre side…….. men de faldt fra hinanden lige så snart de kom på panden. Jeg var simpelthen nødt til at give op og begynde forfra. Næste portion blev lavet med kikærter som IKKE blev kogt først og de blev helt perfekte.
Det samme gælder falafler.
Det er forresten også derfor, at man ikke kan lave falafler af kikærter fra dåse – de fleste er nemlig kogt! 😀
august 31, 2012 hos 06:27
Madame
Det lyder superlækkert og nemt, Jens – må prøves her hvor vi elsker falafler 😀
august 31, 2012 hos 10:19
Jens
Madame – det er nemlig overraskende nemt. I mange år har jeg været lidt bange for at kaste mig over falafler, fordi jeg havde en eller anden forestilling om at det ville være svært.
Det er absolut ikke tilfældet. Og det er superdejligt, at jeg altid har en pose med falafler i fryseren. Så har man altid noget lækkert at spise…… 😀
september 18, 2012 hos 20:32
Mia
Jens, tusind tak, fordi du linker til min side! Og hvor ser falaflerne fine ud! Så runde og lækre.
september 18, 2012 hos 21:37
Jens
Selv tak, Mia – og tak for din fantastiske opskrift. Jeg er glad for, at jeg endelig kastede mig ud i at lave falafler, for det er jo supernemt. Og de er meget bedre end dem man kan købe. 😀
august 22, 2014 hos 06:50
Valerie
Jeg lavede triple portion til min kærestes 50 års fødselsdag ( efter at have testet dem inden) alle vegetarer var himmelglade og så sig nødsaget til at dele med os andre kødædere, blot for a vi kunne få en smag af det – så TAAAAAK!!!
Har et spørgsmål: Jeg ville rigtig gerne “pine” din opskrift til min Pinterest-konto, men kan se du ikke giver den mulighed. Af nysgerrighed vil jeg høre: Hvorfor kan man linke til LInkedin og ikke eks.Pinterest – Som sagt kun nysgerrig 🙂
Men tak, de falafler er i sandhed fantastiske: havde 12 tilbage som nu ligger i fryseren og jeg glæder mig til at tø dem op 🙂
Valerie
august 23, 2014 hos 19:47
Jens
Hej Valerie – jeg har hørt, at der er nogle problemer med at overholde copyright-reglerne i forbindelse med Pinterest. Jeg ved, at der er mange bloggere som er meget kede af Pinterest. Da jeg ikke selv kender Pinterest, så ved jeg ikke helt hvor stort problemet er – eller ikke er. Derfor har jeg bare valgt den nemme løsning og fjerne muligheden for at dele emner fra min blog på Pinterest. 🙂
Mvh Jens.