I går spiste jeg frokost med to klassiske operavenner på restaurant FireflyGarden. Det var en fantastisk lækker frokost – en af de bedste jeg har fået på FireflyGarden. 

Frokost på FireflyGarden

Det var kun frokost og derfor bestilte vi kun to retter hver. Min første ret var en courgetteblomst fyldt med en superlækker risotto. Den lå på en bund af fintrevet hvidkål og coulis af grønne tomater – det havde en forførende frisk smag, som var både sød og syrlig. Det mindede meget om stikkelsbærkompot. Tallerknen var pyntet med grønne asparges, ærteblomster og granatæblekerner. 

Det var en rigtig flot tallerken og jeg kan garantere for, at det smagte lige så godt som det så ud … 

Til dessert valgte jeg en “Perfekt pære” – man har valgt et navn som skruer gæsternes forventninger helt i vejret, men jeg blev bestemt ikke skuffet. Det var en pære henkogt i vaniljelage, udkernet og fyldt med marcipan, hvorefter den er overtrukket med et tykt lag mørk chokolade. Jeg synes nok, at pæren var kogt lidt for meget…. den var alt for blød og det var næsten synd. Jeg må også bemærke, at det var en udfordring at spise denne pære med desseretske – en udfordring som jeg desværre ikke magtede. Jeg gav simpelthen op og spiste med fingrene. Det var noget grisseri! – men der var absolut ikke noget galt med smagen! Det var superlækkert. Jeg tror det var en kokoscreme der blev serveret ved siden af, med en coulis som formodentlig var lavet af hindbær. Der var også et tykt stykke hvidt chokolade med tranebær og andet fyld. Jeg synes det hvide chokolade var overflødigt – og det var faktisk også lidt for meget. 

Dessert på restaurant FireflyGarden

Begge mine retter var så lækre, at jeg kunne finde på at bestille det samme næste gang jeg kommer på FireflyGarden – men der er jo også så mange andre nye og spændende retter som jeg gerne vil smage! 

Vi fik – som altid! – en helt fantastisk betjening. Den unge, kvindelige tjener var meget sød, venlig og hjælpsom. 

Det var på alle måder en fremragende frokost og vi hyggede os så meget, at vi blev siddende og sludrede og sladrede og snakkede i næsten tre timer. Tiden flyver, når man er i godt selskab. Men FireflyGarden er også et rigtig hyggeligt sted med en dejlig varm atmosfære, hvor man bare har lyst til at blive siddende. 

FireflyGarden, Frederiksborggade 26, 1360 København K