Bordbord dækket af Caroline Henderson

Julebord dækket af Caroline Henderson

I går var jeg på juletur sammen med Lise – en god veninde, som jeg kender fra operamiljøet. Vi mødtes ved Nørreport station, hvorfra vi gik ned til Royal Copenhagen ved Amagertorv. De laver hvert år en juleudstilling, hvor forskellige mennesker får lov til at pynte julebord. Et år var det scenografer, et andet år var det balletdansere og et tredie år var det billedkunstnere: jeg kan stadig huske Per Arnoldi som havde dækket sit bord med to neutrale tallerkener  knive, gafler, vinglas og 60 flasker rødvin – og man kunne jo godt forestille sig, at det har været af den bedre slags. Jeg synes det var en rigtig sjov ide, for det var jo også en opfordring til at huske, at man kan fejre julen på mange måder. 

Julebord dækket af Anne Dorte Michelsen med mit eget stel plisseret platin.

Julebord dækket af Anne Dorte Michelsen.

I år er det danske sangerinder, som har fået lov at udfolde sig i den eksklusive butik på Amagertorv – det er Hella Joof, Marie Carmen Koppel, Cæcilie Nordby, Julie Bertelsen, Anne Dorte Michelsen og Caroline Henderson. Anne Dorte Michelsen havde brugt mit eget stel – Riflet Platin – til sit smukke sorte bord, men min favorit var helt klart Caroline Henderson, som havde brugt bordkort. Der var dækket til Jesus ved den ene ende af bordet og Barack Obama ved den anden. Hun skulle selv sidde ved siden af Astrid Lindgren….. det var en rigtig sjov ide. Desværre kunne man ikke se hvem der var dækket til på den ene langside, som stod op af en væg. Det var superærgerligt. 

Bagefter gik vi til Centralhjørnet – Københavns ældste bøsseværtshus. Det er med garanti også det værtshus i hele byen som har mest julepynt. Selv om stedet er under 40 kvm, så fortæller rygtet, at man hvert år bruger langt over en kvart million på julepynt. Det er totalt ekstravagant og det ser helt vildt ud – helt vildt fantastisk. 

Jeg fik en cola og Lise fik et glas rødvin – selv om Lise ellers erklærede, at hun aldrig drikker om tirsdagen……. det grinede vi meget af. Lise er nemlig ikke alkoholiseret, selv om denne fortalelse ellers godt kunne give lige præcis dét indtryk. Vi havde en herlig dag og der var masser at grine af. Efter at vi havde sludret en halv time gik vi atter ud i det kolde, snedækkede København for at finde et sted hvor vi kunne spise frokost…… 

Centralhjørnet i Kattesundet i København er kendt for deres julepynt.

Centralhjørnet i Kattesundet i København er kendt for deres overdådige julepynt.