I går var jeg på juletur med Lise – en god veninde. Efter juleudstilling hos Royal Copenhagen og en tur på Centralhjørnet, så var vi efterhånden blevet en smule sultne. Vi blev enige om at smutte en tur i Tivoli. En af læserne på min blog, har fortalt, at han fik en rigtig god vegansk middag i Grøften i sommers – derfor valgte vi Restaurant Grøften

Jul i Tivoli 2012

Jul i Tivoli 2012

Sikken en masse mennesker! Vi havde da slet ikke overvejet, at der kunne være fyldt sådan en helt almindelig tirsdag – men det var sørme tæt på og vi var heldige, at vi fik et bord. Så nåede vi endelig til det rigtig spændende – som veganer kan man jo ikke tage det som en selvfølgelig, at man kan få noget at spise på en almindelig restaurant. Nogen gange er man heldig og andre gange er man ikke. 

Restaurant Grøften har “Dagens vegetarret” på deres menukort. Det er der jo mange restauranter som har og jeg må indrømme, at det altid undrer mig en smule: der er flere og flere vegetarer som bliver veganere. Det er efterhånden blevet en smule gammeldags at være vegetar. Jeg tror ikke jeg tager fejl, hvis jeg gætter på, at over halvdelen af de danske vegetarer i realiteten er veganere. Derfor har jeg lidt svært ved at forstå, hvorfor der ikke er flere restauranter som tager springet og helt konsekvent gør deres vegetarret vegansk. Jeg tror det ville være en fordel for dem selv. Når de allerede har en vegetarret på menukortet, så viser de jo, at de gerne vil have vegetargæster. Derfor ville det bare være rigtig smart at fordoble deres kundepotentiale…. og det ville jo også være nemmere; så skal de ikke stå og lave særlig mad til “besværlige” gæster som mig. Pointen er jo, at alle vegetarer kan spise vegansk mad, men veganere kan ikke spise vegetarisk mad.

Blå svaner foran Nimb.

Blå svaner foran Nimb.

Der er rigtig hyggeligt i Restaurant Grøften og vi fik en fantastisk betjening af vores tjener – den smukke og charmerende Karolina. Vi fik også en udmærket service fra køkkenet, som straks gik i gang med at veganisere deres vegetarret; det var lækre, sprøde thaiforårsruller med en tyk, sød sesamdressing og sød chilidressing. Dertil en sprød salat med blandt andet granatæblekerner og hosinidressing. Jamen, jeg kan næsten ikke beskrive hvor lækkert det var….. Forårsrullerne var fyldt med gode grøntsager som var skåret i små lækre stykker – pandekagerne var dejligt sprøde og den ene dressing var bare bedre end den anden. Det hele var simpelthen så lækkert, at jeg kan finde på at tage endnu en tur i Tivoli inden julesæsonen slutter, for at smage disse thaiforårsruller igen. 

Jeg var egentlig mæt bagefter; alligevel ærgrer jeg mig over, at jeg ikke undersøgte muligheden for at få en vegansk dessert. Det havde jo været prikken over i´et. Men det kan måske være min gode undskylding for at vende tilbage i nærmeste fremtid. 🙂 

Veganske forårsruller i Grøften.

Veganske forårsruller i Grøften – det er helt sikkert de bedste forårsruller jeg nogensinde har smagt.

Reklamer