Sjællands Symfoniorkester har i dag udsendt en pressemeddelse, hvor de fortæller, at de skifter navn til Copenhagen Phil. Det kommer ikke som den store overraskelse; jeg tror det er en udvikling som man har forberedt længe. Det er jo flere år siden, at deres hjemmeside blev ændret til www.copenhagenphil.dk 

Først og fremmest skyldes ændringen, at man gerne vil undgå misforståelser. I udlandet kender folk ikke Sealand og derfor tror de ofte, at orkestret kommer fra New Zealand – og det kan jeg egentlig godt forstå. Men navnet giver også visse problemer hjemme i Danmark, for der er Nordsjællands Symfoniorkester – og tidligere havde vi også Vestsjællands Symfoniorkester. Deres område er i dag overtaget af Holbæk Symfoniorkester. Men jeg kan godt forstå, at nogen undrer sig over Sjællands Symfoniorkester og spørger sig selv, hvilket område de så dækker….. Holbæk og Nordsjællands Symfoniorkester er to mindre lokalorkestre, mens Sjællands Symfoniorkester er et af de fem store landsdelsorkestre, som altså dækker hele området. Det vil man også gøre i fremtiden, hvilket man understreger ved at bruge undertitlen – eller sloganet – “Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester”. 

Men navneændringen er også et udtryk for orkestrets ønske om at markere sig stærkere på den internationale scene og signalere, at man er et orkester i verdensklasse – og det er der vist ingen som kan fortænke dem i. Alle os som jævnligt kommer til deres koncerter, vi ved, at de har fortjent alt den anerkendelse som de kan få. 

Man kan læse hele pressemeddelsen HER.

Copenhagen Phil på hjemmebane d. 15. marts 2013.

Copenhagen Phil på hjemmebane d. 15. marts 2013.

Reklamer