Man siger, at man får hvad man betaler for! Så er det underforstået, at hvis noget er meget billigt eller helt gratis, så er det sikkert ikke noget ved….. men Tivoli beviser, at sådan behøver det altså ikke at være! 

I denne sæson kan man opleve 82 koncerter i Tivolis koncertsal; 63 koncerter er gratis hvis man har et årskort, som koster 280 kr. Det giver en pris på 4,44 kr pr. koncert. Hvis man IKKE har årskort, så koster disse årskortkoncerter 50 kr og dertil skal man betale 95 kr i entre til Tivoli. Det vil sige, at hvis man kommer til bare to af disse årskortkoncerter, så har årskortet allerede tjent sig ind. 

Opera i Tivoli

Og der er sandelig nok at opleve; jeg synes det er et superflot og et meget varieret program. Jeg ved, at der er nogen som synes, at der er for lidt opera på programmet i denne sæson. Jeg er ikke enig. Der er 6 opera-eller vokalkoncerter; d. 9. maj synger studerende fra Operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium franske og russiske sange; d. 5. juni synger Kari Postma og Andrea Pellegrini arier og duetter af Bellini; d. 9. juli synger den tyske sopran Christina Landshamer en sangcyklus af Mendelsohn; d. 2. august kan man opleve alle højdepunkterne fra Farinelli; d. 25. august synger verdens største kontratenor Andreas Scholl lieder og d. 28. synger den berømte tenor Lawrence Brownlee arier. Det kan næsten ikke bliver mere varieret og jeg tror, at der er noget for enhver smag.

Udfordringen bliver at vælge mellem de mange spændende koncerter. Sæsonen begynder d. 2. maj med en klaverkoncert med Alice Sara Ott; hun spillede også i Tivolis koncertsal sidste år og jeg ville rigtig gerne opleve hende igen. Men allerede dagen efter – d. 3. maj – spiller Freiburger Barokorchester 4 af Bachs Brandenburgerkoncerter. Det er laaaaang tid siden at jeg har været til en Bachkoncert og derfor har jeg valgt Bach. Jeg har desværre hverken tid eller overskud til at gå til koncert to dage i træk. Det er surt, for jeg kan mærke, at jeg ærgrer mig lidt over, at jeg går glip af koncerten med Alice Sara Ott. 

Og sådan er det gennem hele sæsonen – der er alt for meget godt at vælge imellem; men man er nødt til at vælge, for man kan selvfølgelig ikke nå det hele. 

Jeg anbefaler: 

Jeg har valgt 5 koncerter som jeg gerne vil anbefale. Det er de 5 koncerter, som jeg selv glæder mig allermest til. 

Søndag d. 12. maj kl. 19,30: den russiske pianist Andrej Gavrilov spiller 9 nocturner af Chopin og 2 klaversonater af Prokofiev. Koncerten er en af de såkaldte årskortkoncerter, som er gratis, hvis man har et årskort. Selv om koncerten er gratis, så er kvaliteten af både solisten og programmet helt i top. Det er jo næsten lige som at spise sportskage fra La Glace og afslutte med Othellolagkage som dessert. Læs mere her

Torsdag d. 30. maj kl. 19,30: det 21-årige klaverfænomen Benjamin Grosvenor spiller musik af Schumann og Sibelius. Jeg har aldrig hørt Benjamin Grosvenor, men i løbet af de sidste par år har jeg hørt rigtig meget om ham. Folk taler om den unge mand, som om at han er ved at indtage pladsen som verdens absolut førende pianist. Det bliver utrolig spændende at opleve ham. 

Derudover er det den unge finske Santtu-Matias Rouvali som skal dirigere; ham har jeg oplevet før og han er fænomenal. Han har selvfølgelig ikke den erfaring og stabilitet som de ældre dirigenter – til gengæld synes jeg ofte, at de ældre dirigenter kan blive lidt stive, lidt konservative og en anelse højtidelige. De unge dirigenter som fx Santtu-Matias Rouvali har en friskhed, en fantastisk energi, en dynamik og en meget tydelig kærlighed til musikken, som er guld værd. Fra den kommende sæson er Rouvali 1. gæstedirigent for Copenhagen Phil – jeg synes, at det er en af forårets bedste nyheder. Læs mere om koncerten og de medvirkende her. 

Mandag d. 24. juni kl. 19,30: denne koncert er med Odense Symfoniorkester. Dem har jeg aldrig hørt før og jeg ved slet ikke hvad jeg skal forvente, så det bliver spændende. Dali Gutserieva spiller cello, mens David Geringas både skal spille cello og dirigere. 

Jeg er ret vild med cellomusik og derfor koncerten med på min liste. De spiller både Bachs og Haydns cellokoncerter, inden aftenen slutter med Schuberts 5. symfoni. Læs mere om koncerten og de medvirkende her

Mandag d. 29. juli kl. 19,30: den smukke cellist Alisa Weilerstein spiller værker af Debussy, Schubert, Sjostakovitj og Rachmaninov, kun ledsaget af pianisten Inon Barnatan. Det vil sige, at det bliver en hel aften kun med cello og klaver. Jeg bliver helt blød i knæene bare ved tanken. Det kunne være så fedt, hvis man slukkede alt lys i salen og fyldte hele scenen med store, levende lys. Det ved jeg godt, at man ikke gør….. men det er en meget præcis beskrivelse af den intime stemning som jeg forventer til denne koncert. Jeg glæder mig helt vildt. Læs mere her

Lørdag d. 10. august: den sidste koncert er med den danske cellist Toke Møldrup fra hhv. Tivolis eget symfoniorkester og Copenhagen Phil. I løbet af denne dag spiller han alle Bachs 6 suiter for cello. Toke Møldrup er en fantastisk cellist og Bachs cellosuiter er fænomenal musik. Denne Bachmarathon er delt i 3 afsnit, så både Toke Møldrup og publikum kan få sig et par pauser; uden mad og drikke, duer kunstneren nemlig ikke. Og man kan med garanti sige det samme om publikum.  

De forskellige afsnit begynder kl. 11,30, kl. 14,00 og kl. 16,00. Hvert afsnit koster 50 kr, men de er gratis for alle gæster med årskort. 

Tivolis koncertsal april 2013

Tivolis koncertsal april 2013

Reklamer