For nogle måneder siden offentliggjorde politiet en beslutning om at nedlægge det ridende politi i København. Det førte til masser af debat og massiv modstand. Men jeg hører til dem der synes at det er en utrolig god ide… jeg er opvokset med heste. Jeg har haft heste det meste af min barndom. Jeg synes absolut ikke, at heste hører til i en moderne storby med tæt trafik, larm, stress og forurening. Hvis hestene selv fik lov at vælge, så er jeg også helt sikker på, at de ville foretrække at være ude i naturen. 

Et ungdomsbillede.

Et ungdomsbillede.

Så er der flere som har fortalte mig, at disse politiheste er et fantastisk redskab for politiet i forbindelse med fx. gadeoptøjer, demonstrationer osv. “… et fantastisk redskab” – nej, heste er aldeles ikke et redskab. Heste er levende dyr – og de er generelt meget fredelige. Jeg synes det er massiv dyremishandling, at bruge heste i forbindelse med den slags voldelige situationer. De kan jo bare bruge vandkanoner i stedet for. Det skulle vist nok være særdeles effektivt….. 

Jeg kan desværre ikke huske hvordan diskussionen endte, men jeg er bange for, at politiet besluttede at beholde politihestene. Jeg synes det er et levn fra en anden tid – men heldigvis har politiet også taget mere moderne metoder i brug. Vi har nemlig fået mountainbikepoliti i København. Jeg synes de er superseje….. Men det er jo ikke kun fordi de ser smarte ud. 

Cykelpoliti i St. Kongensgade.

Cykelpoliti i St. Kongensgade.

København er en gammel by og det er ikke altid nemt for bilerne at komme rundt i de gamle smalle gader. Det er meget nemmere for cykler. Derfor er jeg sikker på, at politiet kan få rigtig meget glæde af cykelbetjentene. Jeg håber, at det bliver en rigtig stor succes. 

Jeg er også sikker på, at disse mountainbikebetjente ser og hører meget mere end betjente der sidder inde i en bil. Derfor håber jeg, at vi får mange flere cyklende politimænd og politikvinder… jeg tror særligt det ville gøre en stor forskel i Københavns natteliv. Efter min mening burde der altid være 6-8 betjente som cyklede rundt i den indre by om natten. Men så er der selvfølgelig problemet med økonomien…. 

Her må jeg lige hive mit gamle motto frem: I DON´T GET IT.  

Mange mennesker er meget bekymret for kriminaliteten i Danmark; og man kan jo også sige, at der er nok at være bange for: overfald, bandeskyderier, hjemmerøverier, mv. Når man taler om kriminalitet, så er der en meget stor del af den danske befolkning, som gang på gang ønsker højere bøder og længere fængselsstraffe – mens de nok så bekvemt lukker øjnene for det faktum, at det koster en mindre formue at have folk til at sidde i fængslerne. 

….. og samtidig bliver der gang på gang skåret ned på politistyrken. Befolkningen ønsker at de kriminelle skal straffes hårdere og hårdere, men hvem skal fange dem? Jeg forstår det ikke og jeg er rigtig meget imod denne udvikling. Det er på tide at vende kajakken og ansætte flere folk i politiet – mange flere folk! 

Flere mountainbikebetjente i København - tak!

Flere mountainbikebetjente i København – tak!