Lørdag aften blev der holdt vegetarfest i København; vi var 85 mennesker og mange var kommet både fra Jylland, Fyn og Sverige. Heldigvis har vi fundet et godt sted som kun ligger nogle få minutters gang fra hovedbanegården. 

To borde med vegansk mad og bagest et bord med kager.

To borde med vegansk mad og bagest et bord med kager.

Jeg er ret imponeret over fremmødet; jeg har selv været ansvarlig for tilmeldinger og økonomi. Derfor ved jeg, at der kun var én eneste af de tilmeldte som ikke dukkede op. Til gengæld kom der en enkelt som ikke var tilmeldt…. Asta var ansvarlig for borddækning og alle forberedelserne. Jeg ved ikke om hun havde husket at tælle alle børnene med, men jeg må jo nok indrømme, at jeg havde glemt at informere hende om 8 tilmeldinger som var kommet i sidste øjeblik. Det betød, at det var noget af en udfordring, at finde pladser til de sidste som ankom. 

Glade veganerforældre....

Glade veganerforældre….

Som sædvanlig var deltagernes alder meget spredt; på billedet kan man se den yngste deltager, som kun er et par uger gammel. Den ældste deltager var en dame som formodentlig var i starten af 70erne – jeg turde ikke spørge. 😉 

Alle kommer med en eller to retter til fællesbuffetten. Der er jævnligt nogen der spørger om vi ikke skal koordinere hvem der kommer med hvad – det har jeg kæmpet imod med næb og klør, siden vi begyndte at holde disse store fester. Det er jo slet ikke nødvendigt. Jeg tror aldrig vi har oplevet, at der var to personer der kom med det samme – og hvis det sker, så er de to retter sikkert så forskellige, at det slet ikke gør noget. 

Et udsnit af buffetten.

Et udsnit af buffetten.

Efter maden gav Linse og Røsle en svensk sommervise, mens de spillede guitar og cello. Den lille koncert sluttede med at Linse spillede et lille stykke af Bach. 

Efter det musikalske indslag var der pause en times tid; omkring halvdelen af deltagerne kender hinanden ret godt. En fjerdedel kender vist et par stykker og den sidste fjerdedel kender som regel slet ikke nogen som helst. Men der er altid en utrolig god stemning til vores fester og folk er bestemt ikke bange for at lære nye mennesker at kende. Det betyder også, at der er en infernalsk larm af folk som snakker og griner i munden på hinanden. Mit stakkels, stakkels hoved….. allerede efter et par timer sidder jeg og tænker, at halv så meget larm havde været mere end rigeligt. Men det er selvfølgelig et udtryk for, at folk hygger sig og at alle er i rigtig godt humør. 

To skønne veganere; Mette som er formand for Dansk vegetarforening og Maj som bor i Sverige.

To skønne veganere; Mette som er formand for Dansk vegetarforening og Maj som bor i Sverige.

Vi var så heldige, at have besøg af Maria fra Sverige; hun havde forberedt en lidt underholdning og jeg indrømmer, at det gjorde mig en lille smule nervøs. Jeg er nemlig ikke særlig vild med underholdning til en fest. Slet ikke hvis det hører til kategorien fællesdans eller selskabslege – og det er mit indtryk, at det meste af selskabet deler min holdning. 

Men jeg skal da lige love for, at stemningen røg helt i vejret, da Maria afslørede hvad vi skulle lave. Maria er nemlig uddannet zumbainstruktør og hun havde forberedt et lille zumbaprogram til os. Jeg tror ikke, at jeg gider at gå til zumba, men jeg har længe drømt om at prøve det, så jeg var selvfølgelig vildt begejstret – og det var alle andre også. Normalt skal man slæbe folk ud på dansegulvet, men ikke til zumba – folk sprang op og der var så fyldt på dansegulvet, at vi næsten stod som sild i en tønde. Jeg tror kun der var 5 eller 6 som ikke gad at være med. 

Tobias gir den gas på dansegulvet!

Tobias gir den gas på dansegulvet!

Der er ingen tvivl om, at Marias zumba var festens højdepunkt. Det var enormt morsomt, alle havde det sjovt og det var en festlig måde at åbne dansegulvet på. 

Justine havde fødselsdag og vi sang selvfølgelig fødselsdagssang for hende; jeg synes hun er lidt heldig, for jeg kan slet ikke forestille mig nogen jeg hellere ville fejre fødselsdag sammen med end alle disse skønne og dejlige mennesker. Man kan vist også godt tillade sig at sige, at Justine var i usædvanlig opløftet stemning….. 🙂 

Mellem klokken 20 og 22 fordufter de fleste børnefamilier, de ældre og de kedelige – jeg hører selv til den sidste kategori. Jeg var da lige ude på dansegulvet et par gange…. men klokken var vist kun omkring halv elleve da jeg smuttede og fulgtes til hovedbanegården sammen med Roxy. Og det har jeg ærgret mig over siden. Jeg plejer jo at gå tidligt hjem – men da ikke SÅ tidligt. Derefter fortsatte festen halvdelen af natten. Jeg ved ikke hvad tid musikken stoppede, men jeg ved at døren blev lukket og låst efter den sidste gæst omkring halv fire.

Årets sommerfest er overstået – heldigvis er er kun omkring 6 måneder til julefesten! 😀 

Et snapshot af buffetten.

Et snapshot af buffetten.

Reklamer