Det er efterhånden nogle år siden, at Tivolis gamle wienerkonditori lukkede. Og hvad skete der så med den smukke hvide pavillon? Overtog Cafe Ultimo med det samme? Jeg husker det ikke længere, men det er i hvert fald en del år siden, at Cafe Ultimo overtog de smukke lokaler. 

Gennem årene har jeg været en regelmæssig gæst – en meget glad og tilfreds gæst – på Cafe Ultimo. Allerede i døren bliver man modtaget af et personale som altid er venlige, smilende, imødekommende og afslappede. Der er et superhøjt serviceniveau, men uden at personalet bliver stressede eller fortravlede. Derfor nyder jeg altid at komme på Cafe Ultimo. Jeg tror det er personalets afslappede og uhøjtidelige facon, kombineret med det høje serviceniveau, som gør, at man også slapper af som gæst. Jeg synes simpelthen det er et rigtig rart sted at være. 

Torsdag aften var jeg til koncert sammen med min næsten-nabo Lise; efter koncerten gik vi ned til Cafe Ultimo for at få lidt natmad inden hjemturen. 

Vegansk pizza på Cafe Ultimo.

Vegansk pizza på Cafe Ultimo.

Cafe Ultimo har ingen retter på menukortet, som er veganske. Men vi havde en supergod tjener som hed Linea; hun smuttede straks en tur ud i køkkenet, hvor hun fik en snak med kokken, og da hun kom tilbage havde de fundet tre retter som de hurtigt kunne veganisere, og så kunne jeg vælge mellem dem. Det var svært at vælge for alle retterne var meget fristende; men jeg var mest i humør til en simpel pizza. 

Pizza uden ost? Ja, umiddelbart lyder det ret kedeligt. Men jeg tror det er fordi, at vi er så vant til pizza der er lavet af elendige råvarer. Jeg fik en pizza med en superlækker tomatsovs, supertynde skiver af kartoffel, purløg og rosmarin. Man kunne måske godt have ønsket sig lidt mere….. måske lidt svampe eller en smule ruccola dryppet med en lidt olivenolie. Men i alt sin enkelhed, så var det alligevel en virkelig lækker pizza. Jeg tror, at det er en af de bedste pizzaer jeg har fået i hele mit liv og det er ret imponerende, når det er så enkelt og upretentiøst. Det kan vist kun forklares med gode råvarer og en rigtig god tomatsovs. 

Jeg håber, at jeg kan nå endnu et besøg på Cafe Ultimo denne sæson, for jeg vil jo også gerne smage en af de andre retter som kunne veganiseres…… eller måske dem begge to. 

Cafe Ultimo i Tivoli

Cafe Ultimo i Tivoli

Reklamer