Sidste weekend havde jeg besøg af nogle venner, som hjalp mig med at flytte for et par måneder siden: det var Annika og hendes søn, Morten(som blogger her: Veganermadsen) med frue og søn. De havde virkelig fortjent en rigtig, rigtig god frokost… Jeg elsker at have gæster og jeg elsker at lave god mad. Jeg bruger 2-3 dage på at lave mad til sådan en dag; jeg nyder det og derfor er det alle anstrengelserne værd. Men det er desværre ikke noget som jeg har tid eller overskud til at gøre særlig tit.  

Forret med polenta, asparges og kryddermayo.

Forret med polenta, asparges og kryddermayo.

Forretten var stegt polenta med grønne asparges og vegansk kryddermayo(1 dl neutral olie, 1 dl neutral sojamælk, en smule sennep, 1 spsk citron, 1 fed hvidløg, lidt salt – blend det godt og tilsæt 1 bundt meget finthakket persille). Det er en supernem, men også superlækker forret. Det er selvfølgelig ikke noget der mætter; man får bare lyst til at spise noget mere, og det er jo lige præcis hensigten med en god forret. Den vækker appetitten. 

Nem og lækker frokost

Nem og lækker frokost

Hovedretten var kold kartoffelsalat med gulerodsalat, linsedeller og selleribøffer. Det er også ret nemt at lave, men det smager godt og så er det jo rigtig sommermad. Linsedellerne havde jeg  lunet i ovnen og selleribøfferne blev varmet på en pande. 

Endelig sluttede vi med en risdessert med rabarberkompot; det er en 100% hjemmekreeret opskrift og det var første gang jeg serverede den for andre, så jeg var meget spændt på deres reaktion. Men der er vist ingen tvivl om, at alle var meget begejstrede – heldigvis. Jeg synes selv at den er helt fænomenal. 

Risdessert med rabarberkompot.

Risdessert med rabarberkompot.

Efter frokosten gik vi en lang tur. Vi kom forbi en af de mange legepladser i området, hvor vi alle fik en tur i svævebanen. Derfra fortsatte vi til stranden. Jeg bor kun 10-15 minutters gåtur fra stranden. Jeg tror det tager 7-8 minutter hvis man er på cykel. Det er helt vildt – jeg synes det er et stort privilegium at bo så tæt på en lækker badestrand, og jeg håber, at jeg kommer til at bruge den ret jævnligt til sommer. 

Jeg havde i forvejen drillet dem alle sammen med at vi skulle ud at bade. Men det er jo alt for koldt, så det var selvfølgelig kun ment som en joke. Men de to drenge(begge 9 år) syntes at det lød som en forfærdelig god ide……. jeg sagde til dem at de var bindegale, men tog selvfølgelig et håndklæde med. Altså – bare for en sikkerhed skyld. Jeg havde bestemt ikke forventet at få brug for det. Jeg tænkte, at hvis de bare lige fik lov til at soppe, så skulle de med garanti ikke længere ud….. 

Annika på svævebanen.

Annika i fuld fart…..

Men der tog jeg fuldstændig fejl. Det begyndte med en soppetur, men der gik ikke lang tid før de kom ind på stranden og smed alt tøjet undtagen deres underbukser. De kom ikke helt under, men de plaskede rundt ude i vandet i cirka en halv time. 

Jeg har et godt kamera med et fantastisk zoom. Derfor kan man ikke rigtig se det på billedet, men de er faktisk rigtig langt ud i vandet. Jeg havde hørt, at vores strand er meget børnevenlig. Man skal vist meget langt ud, før vandet går til maven. På billedet er drengene faktisk så langt ude, at jeg begyndte at råbe, at de ikke måtte gå længere ud. Det var selvfølgelig ikke fordi jeg var bange for at de skulle drukne. Det var der vist ingen fare for. 

Men det er Hven og Sverige man kan se i baggrunden og de var efterhånden kommet så langt ud, at jeg var bekymret fordi de ikke havde deres pas med…… 

Jordbærtærte a la vegan

Jordbærtærte a la vegan

Efter strandturen fik vi the og jordbærtærte – og jeg må desværre indrømme, at der var alt for lidt af sidstnævnte. Jeg tror der var flere af mine gæster, som godt kunne have spist mere end ét stykke. Og det gælder faktisk også mig selv. Derfor er det min hensigt, at lave jordbærtærte igen i nærmeste fremtid. 

Vi snakkede og grinede hele dagen. Det var en superdejlig dag og jeg håber, at vi kan gentage det en gang når det bliver lidt varmere. 

Tidlig forårsbadning.....

Tidlig forårsbadning…..

Reklamer