Jeg købte mit første kamera i 2005 eller 2006 – dengang var jeg omkring 35 år. Tiden taget i betragtning, så kan jeg godt forstå, at der er mange som har lidt svært ved at forstå det. Jeg har bare aldrig haft noget stort behov for at fotografere alt muligt. Og jeg har aldrig selv været særlig vild med at blive fotograferet af andre….. måske er det fordi, at mine forældre var helt vildt fattige. De havde et kamera, men der var sjældent råd til film og blitz. Og når de endelig fik købt de nødvendige remedier, så havde de aldrig råd til at få billederne fremkaldt….. Jeg vil gætte på, at der blev fremkaldt en rulle med 24 billeder hvert 3. eller 4. år. 

Nyt kamera

Nyt kamera

Mit første kamera var et Olympus FE-20. Jeg tror det kostede 800 – 900 kr. Jeg var vildt glad for det….. men det var vist kun fordi, at det var mit første kamera. Med tiden er jeg blevet mere og mere opmærksom på begrænsningerne i sådan et billigt kamera: jeg skulle jo tage 25 billeder for at få bare ét billede der ikke var rystet og uklart. Og det er skisme ikke fordi jeg ryster på hænderne. Og dernæst blev billederne kun gode, når der var helt optimale lysforhold. 

For det første er det et meget billigt kamera; for det andet har det holdt 7-8 år og man kan vel ikke forvente meget mere, af et kamera i den prisklasse; og for det tredje, så er der jo sket utrolig meget med udviklingen de sidste år. 

Derfor har jeg længe tænkt, at jeg skulle have et nyt kamera. Jeg har bare ikke haft råd…. men jeg har siddet og kigget lidt på mulighederne, overvejet hvad jeg kunne tænke mig, læst lidt om nye kamera osv. Derved faldt jeg over en artikel af Jonas Ekelund, hvor han ligefrem kalder Canon PowerShot SX 260 HS for “Mesteren i mørket“. Jeg har hverken forstand på kamera eller teknik og jeg forstår ikke alle de udtryk som man ofte støder ind i. Men Jonas Ekelund havde skrevet en artikel der var rimelig let at forstå – den slags er guld værd, for en it-idiot som mig. 

Men så var der det der med pengene. Jeg havde jo ikke råd…… 

Jeg fandt kameraet til 1432 kr på Proshop. Jamen, jeg synes det er super billigt for sådan et kamera. Og kombineret med Jonas Ekelunds glimrende artikel…. det var for fristende og jeg endte selvfølgelig med at købe kameraet, selv om jeg ikke har/havde råd. 

Og jeg har ikke fortrudt. Det er et superfedt kamera og jeg har allerede taget enormt mange superflotte billeder. Jeg skal stadig lære en masse om indstillingerne. Jeg har fx prøvet at tage en del billeder af lysene inde i Tivoli og de er ikke blevet helt så gode som håbet….. men det er nok fordi jeg skal lære at bruge de mange muligheder. Til gengæld tager kameraet nogle helt vildt flotte billeder indendørs….. også når det er helt mørkt. Eller næsten helt mørkt. Det er virkelig imponerende. 

Jeg er også vild med kameraets zoom. Der er 20 x optisk zoom, men dertil kommer det digitale zoom. Sammenlagt kan man vist zoome ind 80 gange…. okay, billederne er ikke særlig gode hvis man kommer SÅ tæt på. Men jeg er stadigvæk helt vildt imponeret. 

Og jeg er utrolig glad for mit nye kamera. Det er supernemt at bruge og billederne er fantastiske….. jeg håber alle vil bemærke en væsentlig forbedring i billedkvaliteten her på bloggen. Canon PowerShot SX 260 HS er ikke et stort ekstravagant luksuskamera. Men det er et virkelig godt, nemt og praktisk kamera, som er alle pengene værd! 

Det japanske tårn i Tivoli

Det japanske tårn i Tivoli

Reklamer