Jeg er ved at blive rigtig vild med at lave bønnepostej – og efterhånden er jeg også ved at blive ret god til det. Ja, det synes jeg faktisk godt jeg kan tillade mig at skrive….. Jeg laver de lækreste bønnepostejer og jeg er ret imponeret over, at man kan lave så mange forskellige varianter. 

2 dl tørrede hvide bønner
2-3 champignon
1 øko citron
1 spsk tamari
1 spsk olivenolie
en smule af en bouillonterning
salt
4-5 hele peberkorn

De hvide bønner skal sættes i blød 12 timer, hvorefter de skal koges 45-60 minutter. Og så skal de stå til de bliver kolde….. 

Så renser man champignonerne og skærer dem i skiver. Dernæst skal de steges på en pande – jeg brugte en tør pande uden olie. I stedet er det en god ide, at skubbe dem lidt rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Det tager 4-5 minutter. Så kan man se, at de bliver bløde og meget mindre. Det gør heller ikke noget, at de får lidt farve. 

Put de kolde, hvide bønner i en blender – eller en høj kande, hvis man bruger en stavblender lige som mig. 

Tilsæt saften af ½ øko citron, 1 spsk olivenolie, ½ spsk tamari, lidt af en bouillonterning, 4-5 hele peberkorn og lidt salt. Blend det hele godt igennem. 

Derefter tilsætter man de stegte champignoner. Når man er kommet så langt, så bør man skal blende så lidt som muligt. Der er ingen grund til at smadre champignonerne fuldstændig, hvis man kan undgå det. Og det går jo superhurtigt med en god blender. 

Endelig smager man til.

Det er en meget nem opskrift. Når bønnerne har været i blød og når de er kogt, så tager resten af processen ikke ret mange minutter. Men resultatet…. det smager fantastisk. Det smager lidt a la leverpostej…. men det er MEGET bedre, for man undgår jo den der skarpe smag af lever. 

NB: denne bønnepostej bliver superklam, hvis den bliver for smattet. Derfor er det vigtigt, at man får hældt ALT vandet fra bønnerne.

Bønnepostej med champignon og syltede rødbeder.

Bønnepostej med champignon og syltede rødbeder.

Reklamer