Sidste år fik jeg en helt suveræn middag på Restaurant Påfuglen. I år har de fået en ny menu – den skulle selvfølgelig prøves. Det var meget spændende om de havde holdt niveauet fra sidste år. Jeg havde lokket Lars – en af mine gode venner – med, og forventningerne var helt i top, da vi sætte os ved bordet i restauranten. 

Forretten

Ærtesuppe med vermouth og selleriskum.

Ærtesuppe med vermouth og selleriskum.

Første ret var en varm ærtesuppe tilsmagt med vermouth og serveret med selleriskum. Tjeneren fortalte, at selleriskummet havde været en tur gennem en sifon – jeg gætter på, at det formodentlig har været pureret først. Endelig var retten garneret med frisk dild, ristet ingefær og en smule revet rødbede, som gav en fantastisk kulør til suppen når man spiste den. 

Det var madkunst på højeste niveau. Det var så sublimt og fænomenalt, at jeg slet ikke ved hvordan jeg skal beskrive det. Det var så lækkert, at jeg helt seriøst sad og småklukkede af fryd, mens jeg spiste. Sikken en oplevelse! 

Godt begyndt er halvt fuldendt, siger man. Ja, jeg ved ikke rigtigt…… 

Hovedretten

Hovedretten var butternut squash fyldt med svampe og bagte tomater, anrettet på perlebyg og grønne linser. Det ser fantastisk lækkert ud – ingen tvivl om det. Og det lyder også lækkert. 

Butternut squash med perlebyg og grønne linser.

Butternut squash med perlebyg og grønne linser.

Men det var en kæmpestor klods af en halv butternut squash – eller noget i den retning. Det havde været mere end rigeligt, hvis den butternut squash havde været halveret. Dernæst smagte den af butternut squash – absolut ikke andet. Og butternut squash smager faktisk ikke af særlig meget. Jeg havde også lidt svært ved at finde fyldet: jeg fandt to halve cherrytomater. Men der var desværre ingen svampe i min butternut squash. 

Det var en hård opgave, at komme igennem hovedretten. Og det lykkedes da heller ikke. Det var egentlig ikke fordi at jeg blev sådan rigtig mæt, men jeg magtede ikke at spise hele den der butternut squash, som ikke smagte af noget som helst. Og det samme gjaldt desværre bunden med perlebyg og grønne linser. Det var så uinteressant, kedeligt og smagsløst, at jeg simpelthen mistede lysten til at spise det. 

Jeg er ked af at være så kritisk, for jeg er superglad for, at der overhovedet er nogen restauranter som har lyst til at lave og servere veganermad. Det fortjener de stor ros for….. men jeg synes også man skal være ærlig og denne hovedret var bare ikke særlig god. 

Desserten

Så var det tid til dessert – og så gik det helt galt! 

Vi bestilte “Rabarberconsommé med chokolademazarin og rabarbersorbet”. Så fortalte jeg tjeneren, at Lars kun er vegetar, så han vil med garanti gerne have chokolademazarinen. Men det kan jeg jo ikke spise, fordi jeg er veganer. Dernæst fortalte jeg, at jeg havde fået den samme ret sidste år, hvor jeg bare fik friske jordbær i stedet for. Tror du ikke, at jeg kan få det samme igen i år, spurgte jeg. Det var slet ikke noget problem. 

Jeg ved ikke om det var tjeneren eller køkkenet som klokkede i det – og det er jo også fuldstændig lige meget! 

Rabarberconsommé med friske jordbær og rabarbersorbet.

Rabarberconsommé med friske jordbær og rabarbersorbet.

Restaurant Påfuglen har desværre også en dessert, som er “chokolade mazarin serveret med frugt coulis og vanilleis”. Det var ikke den dessert vi havde bestilt, men det var den der blev serveret. På min tallerken havde køkkenet godt nok erstattet chokolade mazarin med friske jordbær, men…. for det første var det den forkerte dessert. For det andet lå der stadig vanilleis på toppen. Det har jeg lidt svært ved at forstå, for tjeneren havde været meget opmærksom på, at min mad skulle være vegansk. Restaurant Påfuglen har nogle superdygtige og topprofessionelle tjenere, som godt ved hvad det betyder. Man behøver ikke en gang at forklare sig. Det er virkelig dejligt og meget imponerende. Det er jo også derfor, at jeg ikke rigtig kan forstå, at det gik så galt………….. 

Jeg fik byttet min tallerken, så jeg fik det jeg havde bestilt. Og det smagte fuldstændig lige så sublimt som sidste år. Lars beholdt sin tallerken og så fik han lov til at smage min dessert…. og derefter var han faktisk ikke helt tilfreds. Han ville også hellere have haft det som vi oprindeligt havde bestilt. Men vi skulle til koncert i Tivolis koncertsal bagefter, så vi havde desværre ikke så meget tid. 

Bedømmelse

Hovedretten var absolut ikke nogen succes og jeg har ikke lyst til at spise den igen. 

Desserten var god – den var rigtig god. Men alligevel var den ikke så god som sidste år, for efter den kedelige hovedret havde man næsten mistet appetitten, og efter forvekslingen med desserterne, så var stemningen, humøret og madlysten også faldet betragteligt. 

Sæsonens hit var ærtesuppen. Det var en fuldstændig suveræn forret; jeg kommer i Tivoli ret ofte og jeg kan garantere for, at jeg snart skal have ærtesuppe igen. Det kan være en dejlig let ret inden man skal til koncert, men det kan da også være en slags natmad, inden man skal hjem igen. Man kan jo ikke vide om denne ret er på menukortet næste år – derfor vil jeg gøre hvad jeg kan, for at spise så mange portioner ærtesuppe som jeg kan inden denne sæson slutter; og jeg vil anbefale alle andre at gøre det samme. 

Inklusive en halv liter cola var prisen 393 kr pr. person. 

Restaurant Påfuglen i Tivoli

Restaurant Påfuglen i Tivoli

Reklamer