I dag har mine misser fødselsdag. De bliver 10 år … I dagens anledning er de begge blevet børstet og jeg har klippet deres klør, så nu er de rigtig fine. Derudover har de fået lidt godbidder. Når de får godbidder, så står de altid på hvert sit lår. Når Storebror bliver utålmodig, så springer han op og kravler rundt på mig, mens han spinner og leder efter flere godbidder – og jeg ELSKER det!

Storebror i køkkenvinduet

Storebror i køkkenvinduet.

Selv om Storebror og Lillebror er brødre, så er de lige så forskellige som dag og nat. Storebror er en meget rolig kat, som aldrig laver ballade og slet ikke har nogen dårlige vaner. Bortset fra én: da han var lille elskede han at bide i ledninger.  Jeg kan huske en gang, hvor jeg tændte computeren, men ikke kunne få forbindelse til internettet. Dengang havde jeg faktisk en løs forbindelse, så jeg kravlede ned på gulvet for at finde problemet. Da jeg begyndte at rykke i ledningerne stod det pludselig ud til alle sider med både lyn og gnister. Storebror havde bidt en af ledningerne næsten helt over! Da jeg begyndte at rykke i ledningerne, fik de to ender kontakt med hinanden og lavede lyn. Heldigvis slukker jeg altid mine elektriske apparater på kontakterne om natten. Derfor havde han ikke fået stød. Og det fik jeg heldigvis heller ikke. 

Storbror har forresten endnu én dårlig vane: han elsker at gumle i plastik. Hvis man efterlader en plastikpose, så kan man være helt sikker på, at Storebror spiser den. Jeg synes ikke, at katte skal opdrages. Hvis man vælger at få kat, så skal man acceptere kattens natur uden at forsøge, at lave om på den. Derfor ser jeg det som min opgave, at sørge for, at der aldrig ligger plastikposer, som Storebror kan få fat i. 

Lillebror og Storebror har fødselsdag.

Lillebror og Storebror har fødselsdag.

Lillebror er en rigtig ballademis. Jeg kunne formodentlig skrive side op og side ned om hans dårlige vaner. Og han finder hele tiden på nye skarnsstreger: efter den sidste flytning er han begyndt at vække mig om natten. Hvis han synes, at han har brug for lidt kærlighed når klokken er 4 eller 5 om natten, så piver han, skubber til mig og kravler rundt på mig … mens han samtidig spinner begejstret, så det er helt tydeligt, at han forventer at blive nusset. Jeg synes ikke det er så fedt. 😉 

Og det er endnu værre når det regner. Lillebror elsker regnvejr – så piver han og skubber til mig, for at vække mig, fordi han vil ud på terrassen. Jeg trækker dynen op over hovedet og prøver at ignorere ham. Men det stopper ham ikke. Efter adskillige forsøg har jeg endelig indset, at det heller ikke hjælper at råbe “KÆFT KAT” …. En enkelt gang har jeg ligefrem prøvet at kaste hovedpuden efter ham. Han er fuldstændig ligeglad … jeg må indrømme, at jeg er begyndt at lukke ham ud. Det gør mig lidt utryg, for jeg har ikke noget hegn eller net for terrassen. Det har jeg haft de andre steder vi har boet, men jeg synes ikke det er nødvendigt her – ikke når jeg selv er i lejligheden og lige kan holde en smule øje med dem. Og det er jo problemet, for det kan jeg jo ikke når jeg sover. 

Men her slutter balladen selvfølgelig ikke. Lillebror trisser rundt på terrassen lige så længe det regner – og bagefter kommer han selvfølgelig ind i sengen, fordi han tror, at han skal nusses. Det er altså ikke så fedt, at få sådan en kold og våd mis op i sengen. Så bliver man altså vækket for 10. gang den nat … jeg synes det var meget bedre, hvis han vækkede Storebror i stedet for. 😉 

Selv om jeg har afsløret, at Storebror har to dårlige vaner, så er det jo ingenting mod Lillebror: det er ham som vækker mig om natten. Det er også ham, som helst vil kradse ALT tapet af mine vægge. Og hvis man stiller et glas, et krus eller en kop fra sig, så kan man være helt sikker på, at Lillebror skal smage lige så snart man vender ryggen til – det er lige meget om det er vand, the, cola eller saftevand. Hvis han ikke kan få hele hovedet ned i glasset, så bruger han bare poten. Ja, nogen gange er han faktisk lidt smart. Selv om det kun tager 1-2 minutter at gå på toilettet, så er jeg nødt til at stille min thekop ovenpå bogreolerne, før jeg går derud – hvis jeg ikke vil dele med Lillebror. Og det vil jeg faktisk helst ikke, hehehe…..  

Jeg elsker mine misser. Jeg elsker Storebror, fordi han er sådan en dejlig, rolig og kærlig missekat. Og jeg elsker Lillebror, fordi han altid laver ballade og skarnsstreger. Jamen, det er jo en del af hans personlighed og jeg elsker ham, sådan som han er. 

Verdens dejligste misser!

Verdens dejligste misser!

Reklamer