Den Danske Strygekvartet – aka The Danish String Quartet – tilbyder nu alle deres fans en unik mulighed for at blive vaskeægte kunstmæcener …. 

I Danmark giver vi rigtig mange penge til kunst- og kulturlivet. Men er det virkelig alle kunstnere, som har fortjent den støtte de modtager? Nej, det synes jeg ikke. Men så skal man huske det engelske ordsprog: one mans trash is another mans treasure! Det gælder også når man taler om kunst. Og den danske kulturpolitik, skal naturligvis helst være til glæde for så mange mennesker som muligt. 

Jeg er rigtig glad for, at vi lever i et land, hvor vi støtter kunsten og kulturlivet. 

Men jeg synes også det er megasejt, når der er kunstnere som fravælger de danske kulturinstitutioners langsomme og besværlige bureaukrati og tager sagen i egen hånd. Der er desværre nogen mennesker som tror, at man ikke kan noget som helst, med mindre man har fået en hel pose penge fra det offentlige. 

Den Danske Strygekvartet – som består af Rune Tonsgaard Sørensen på violin, Frederik Øland også på violin, Asbjørn Nørgaard på bratsch og Fredrik Sjölin på cello – har allerede indspillet musik af Haydn, Brahms og Carl Nielsen, og de har efterhånden givet koncert i mange forskellige lande. Selv om disse unge mennesker kun er i begyndelsen af 20erne, så har de opnået en helt exceptionel anerkendelse, som skyldes at de er fire drønhamrende dygtige og helt fantastiske musikere. 

Men de fire unge vikinger dyrker også den gamle skandinaviske folkemusik, som de formår at tilføre en helt utrolig energi, nerve og spændstig dynamik. Jeg er virkelig vild med deres indspilning af Sønderho bryllupsdans, som jeg efterhånden har lyttet til mindst tusind gange … men jeg er lige så vild med Bosse Nordins Scottish herunder. Det er musik som går direkte ind i sjælen! 

Nu er Den Danske Strygekvartet gået i studiet for at indspillet en CD med skandinavisk folkemusik; men de har brug for penge til at betale producer, editing og mastering, coverdesign, print og promotion. Derfor forsøger de at indsamle 7.000 euro inden d. 20. september. Jeg hører til dem der ikke har så mange penge og sidder temmelig stramt i det økonomisk. Men jeg vil så gerne hjælpe de unge mennesker og jeg glæder mig helt vildt til deres CD er færdig. Derfor får de helt sikkert et lille bidrag fra mig, når det bliver den første. På listen over “Funders” kan man se, at der er en anonym person som har givet 5 euro og en anden har blot givet 3. Der er selvfølgelig også nogen som har givet meget mere, men det vigtigst er, at alle kan være med …. og jeg håber, at der er rigtig mange som vil støtte dem. 

TRYK her for at læse mere om, hvordan du kan være med til at støtte Den Danske Strygekvartet. 

Reklamer