Jeg elsker denne årstid med regn og rusk – men også de milde perioder, hvor efterårssolen titter frem mellem skyerne. Jeg elsker, når træerne falmer og skovene forvandles til et farveorgie i røde, brune og gule nuancer. På denne årstid smager en god kop the bare endnu bedre …. 

Hvorfor er der altid så mange, som bliver sure og fornærmede, når jeg fortæller, at jeg elsker efteråret? Det ender altid med, at der er nogen som skælder mig ud. Jeg kritiserer da ikke andre mennesker fordi de nyder sommeren, selv om både varmen og solen er ved at drive mig til vanvid! 

Det år Ricardo Reis dødeJeg sidder og læser “Det år Ricardo Reis døde” af José Saramago – og jeg keder mig noget så gudsjammerligt. Den er skrevet i en langtrukken og sludrende stil, som jeg finder særdeles enerverende. Men jeg er stædig som et æsel. Jeg giver aldrig op, når jeg først er begyndt på en bog. Selv om den ikke lige fænger på de første 60-70 sider, så kan den alligevel godt vise sig, at være en fabelagtig bog, som er alle anstrengelserne værd. Det har jeg oplevet flere gange. 

Men jeg undrer mig over, at “Det år Ricardo Reis døde” keder mig så meget, for jeg har læst den én gang før og husker, at jeg var temmelig begejstret. Derfor læser jeg videre med en stor forventning om, at jeg snart bliver fanget af både handlingen og Saramagos skrivestil – velvidende, at det måske slet ikke sker. Vi forandrer os hele livet. Mange af de bøger som vi holdt meget af for nogle år siden, keder os, hvis vi genlæser dem. Heldigvis oplever man lige så ofte det modsatte………. 🙂

Udsigten fra min yndlingsstol.

Den skønne udsigt fra min yndlingsstol.

Reklamer