Green Sushi i Grønnegade.

Green Sushi i Grønnegade.

Fredag aften var jeg endnu en gang på Green sushi; jeg elsker sushi og derfor er jeg desværre lidt nem at lokke. Nu har jeg været der to gange i denne måned, men det er okay, for derudover er det rimelig lang tid siden sidst. Til gengæld har jeg været forbi nogle gange i løbet af sommeren og taget take-away med hjem. Jeg er overbevidst om, at jeg kunne spise sushi mange gange om ugen, uden at blive træt af det. Og Green Sushi er min yndlings sushirestaurant. Det er et rigtig hyggeligt sted og de laver byens bedste sushi. 

Green Sushi fik nyt menukort for nogle måneder siden. Jeg fik ricepaper maki med smoked tofu og Go Green – begge dele er nogle af de nye retter. Og det smagte super, superlækkert. Men der er stadig mange af de nye retter som jeg ikke har smagt, så ….. jeg bliver nok snart nødt til at spise der igen.

Personalet er uden tvivl én af grundene til, at det altid er en god oplevelse at spise hos Green Sushi. Fredag aften blev vi betjent af en ung fyr, som jeg har mødt nogle gange. Han ser temmelig godt ud og er meget charmerende. Men det vigtigste er, at han altid smiler og ser glad ud. Det virker på ingen måde som skuespil. I stedet får man det indtryk, at han virkelig godt kan lide sit arbejde; det kan man selvfølgelig mærke og derfor er det altid dejligt, når det er ham som serverer.

Restauranten ligger på 1. sal.

Restauranten ligger på 1. sal.

Fredag aften satte han sig ned ved nabobordet, da han skulle tage imod vores bestilling. Det har jeg aldrig oplevet før, hverken på Green Sushi eller andre steder. Men det virkede dejlig afslappet og hyggeligt, på en måde, som passer godt til restaurantens varme og personlige stil.

Der er efterhånden mange af mine venner og bekendte, som har forsøgt at lære mig at spise med pinde. Indtil videre har deres forsøg desværre ikke været nogen stor succes. Jeg kan godt spise med pinde – men det er på min helt egen og meget kreative måde. Fredag aften bad jeg tjeneren om hjælp. Han var rigtig god og jeg tror saftsusme, at jeg endelig har lært det. Jamen, tænk at det skulle lykkes …..

Ricepaper maki med smoked tofu.

Ricepaper maki med smoked tofu.

Som alle andre sushirestauranter, så har Green Sushi en masse “set menus” som man kan vælge, så det er dejlig nemt og hurtigt, at bestille en blandet og varieret middag. Det er en fordel både for gæsterne og for personalet. Green Sushi har ovenikøbet en “Vegan menu”; den er rigtig god og jeg har efterhånden spist temmelig mange af dem. Man kan selvfølgelig ikke klage over manglende fornyelse, når de for nyligt har fået et nyt menukort med en masse nye retter. Men jeg synes det er ærgerligt, at de ikke har brugt nogle af de nye retter til at lave en slags “New vegan menu”. Den gamle er supergod og meget populær. Derfor synes jeg bestemt ikke, at den skal fjernes. Men man kunne måske lave endnu en vegansk menu, som måske også var lidt større.

5 Go Green + 2 nigiri tofu spicy.

5 Go Green + 2 nigiri tofu spicy; de sidste to er det bedste på hele menukortet.

Reklamer