Bartok String quartetsJeg vasker op og misserne har indtaget hver sin lænestol; VI lytter til Bartóks strygekvartetter, som er VORES yndlingsCD lige for tiden. Det er en fantastisk indspilning med Alban Berg Quartet.

Jeg kan se, at misserne ikke sover. De ligger med lukkede øjne, men ørerne stritter og det er ret tydeligt, at de ligger og hygger sig.

Jeg er ret vild med Béla Bartok – og det er ikke bare hans strygekvartetter. Mine favoritter er vist hans tre klaverkoncerter. Men klaverkoncerterne er jo lidt voldsomme og derfor passer de ikke til enhver lejlighed. Lige for tiden synes jeg, at strygekvartetterne harmonerer bedst med efterårsstemningen, blæsten, regnen og de sidste gule blade, som stadig hænger på træerne …. der er vist ikke ret mange tilbage i morgen.

Jeg har lige læst, at stormen formodentlig er en kategori 3 orkan. Det lyder voldsomt, men det ser faktisk også temmelig voldsomt ud uden for mine vinduer. Regnen plasker mod vinduerne, træerne kaster sig rundt i blæsten og selv halvstore kviste bliver kastet ind på min terrasse, som ligger på anden sal. Der stod flere ting på terrassen, som jeg har flyttet ind på badeværelset, hvor der heldigvis er masser af plads.

Storm eller orkan?

Storm eller orkan?

IMG_3618

Reklamer