Perch´s Thehandel blev grundlagt af Niels Brock Perch i 1835.

Perch´s Thehandel blev grundlagt af Niels Brock Perch i 1835.

Jeg bryder mig ikke om ordet “Te”. Jeg synes det er grimt og uæstetisk. Jeg foretrækker at skrive “The”; jeg synes det ser pænere ud og samtidig lyder det mere blødt og poetisk. Jeg må dog erkende, at det kan være lidt svært at finde et logisk argument for denne særhed, som andre mennesker er villige til at acceptere. Men jeg har en trumf i ærmet: jeg køber nemlig alt mit the fra Perch´s Thehandel. Ergo drikker jeg the og ikke te!

Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke er helt konsekvent i forhold til denne særhed. Nogen gange vælger jeg at følge den almindelige danske retsskrivning, primært fordi jeg jævnligt oplever, at der er folk som tror at jeg ikke kan stave – og det generer mig faktisk ganske voldsomt.

Men Perch´s Thehandel er heller ikke selv konsekvente i deres stavemåde: “Te fra A.C. Perchs Thehandel. Vi er glade for at kunne byde Dem velkommen i vores webshop. Se vores store udvalg af te i høj kvalitet. Al vores te er importeret fra de bedste plantager i Asien“, skriver de på deres hjemmeside. Men hvis man kigger på deres varer, så finder man “Grøn the”, “Hvid the”, “Sort the”, osv. Og denne stavemåde fortsætter også i beskrivelsen af de forskellige theer. 

I 1894 overtager slægten Hincheldey Perch´s Thehandel og de driver stadig virksomheden i dag.

I 1894 overtog familien Hincheldey Perch´s Thehandel og de driver stadig virksomheden i dag.

Den gamle thehandel i Kronprinsensgade er rigtig hyggelig og charmerende, og man får altid en fantastisk betjening. Men der er ikke ret meget plads i den lille butik og ofte står kunderne som sild i en tønde. Det er slet ikke usædvanligt, at halvdelen af kunderne står ude på gaden. Jeg er ikke så vild med SÅ mange mennesker. I stedet bruger jeg sædvanligvis deres webshop – det er også meget nemmere. Prisen er 30 kr for forsendelse og det betaler jeg gerne. For det første sparer jeg en tur som alt i alt tager 1½-2 timer. Dernæst så kommer man jo nemt til at bruge lidt ekstra penge, hvis man er inde i København. Jeg er fx nødt til at gå forbi Den Økologiske Pølsemand for at komme fra Nørreport til Kronprinsensgade – og det er altså mægtig svært at gå forbi, uden at købe en vegansk hotdog. Sådan en koster 34 kr. Det vil sige, at jeg sparer 4 kr. ved at benytte Perchs webshop i stedet for at tage ind til butikken. Mindst 4 kr! Derfor brugte jeg faktisk også webshoppen, da jeg boede på Bispebjerg.

Der er nogen mennesker som hævder, at man ikke får nogen kundeservice på nettet. Nå ja – det kommer jo an på, hvordan man vælger at definere begrebet “kundeservice”. Når jeg bestiller the fra Perch´s Thehandel, så ved jeg, at jeg får den allerbedste kvalitet. Ofte – ikke altid, men dog de allerfleste gange! – bliver varerne afsendt samme dag som jeg bestiller og så modtager jeg pakken dagen efter. Når man taler om kundeservice på internettet, så bør man også forholde sig til hvor brugervenlig webshoppen er og her ligger Perch´s Thehandel helt i top.

Det er nemt at bestille på webshoppen, varerne kommer lynhurtigt, kvaliteten er i top, jeg sparer en masse tid og sørme også en smule penge! Jamen, så har jeg skam fået alt det kundeservice som jeg overhovedet kan ønske mig.

Efterårshygge. Jeg læser "Hjemløs" af gode, gamle Goldschmidt.

Efterårshygge. Jeg læser “Hjemløs” af gode, gamle Goldschmidt.

Jeg bryder mig absolut ikke om nogen former for urtethe. Jeg bryder mig heller ikke om alle disse afskyelige frugt- og blomstertheer. Jeg har det helt fint med sort the, men køber kun grøn the til mig selv. Økologisk Zhang Mao er min favorit. Nummer to er økologisk grøn Tanzania og nummer tre er økologisk grøn Vietnam. Selv om de er forskellige, så er de alligevel også meget ens. Nogen gange får jeg lyst til noget andet; så køber jeg en the med en lille smule smag. Og det går på samme måde hver evige eneste gang: når jeg har lavet den første kande og smagt på theen, så skynder jeg mig at smide resten i skraldespanden. På den måde har jeg lært at holde mig til den rene grønne the. Det er altså den jeg bedst kan lide.

Jeg drikker minimum to kander the om dagen. Minimum. Nogen gange bliver det til tre kander. Men det er ikke så godt, for det giver uheldigvis visse nattegener. Derfor prøver jeg altid at begrænse mig til to kander. Men det er skisme svært, når man er rigtig vild med the …. Så sidder man og hygger sig en sen aften og tænker: skulle man ikke lige ….. Joh, det skulle man da vist …. altså bare for hyggens skyld. Og inden man får set sig om, så har man igen tømt en hel kande.

Perch´s Thehandel ligger i Kronprinsensgade 5 i København.

Perch´s Thehandel ligger i Kronprinsensgade 5 i København.

Reklamer