Min Lillebror mis døde af en hjerneblødning onsdag d. 4. december cirka kl. 02. TRYK HER hvis du vil læse hele historien …

Det var en rædselsfuld oplevelse. Men jeg har haft flere samtaler med dyrlægerne i Dyrlægehuset Nordsjælland og det har betydet rigtig meget. Jeg vidste jo ikke en gang hvad Lillebror døde af. Men jeg fortalte Désirée om forløbet og hun var slet ikke i tvivl. Hun fastslog med det samme, at det var en hjerneblødning. Og samtidig forsikrede hun mig om, at jeg havde gjort alt hvad jeg kunne – selv om det ikke var ret meget.

IMG_8244Da jeg hentede urnen snakkede jeg med Susanne om nogle af de tanker jeg har haft siden Lillebror døde og de spørgsmål som var dukket op i mellemtiden. Det vigtigste spørgsmål – led han? Er det smertefuldt at dø af en hjerneblødning? Det mente Susanne ikke. Men han har sikkert følt sig svimmel, forvirret, konfus og beruset, hvilket muligvis har gjort ham bange. På den baggrund er jeg rigtig glad for, at jeg var der. Forhåbentlig har jeg hjulpet ham. Jeg hentede vand til ham to gang og holdt hans hoved mens han drak. Jeg støttede ham hver eneste gang han bevægede sig, fordi han slingrede og havde svært ved at gå selv. Da han lagde sig i vindueskarmen, lagde jeg et håndklæde over radiatoren, for at han ikke skulle få poterne i klemme …. flere gange var han nemlig ved at falde ned.

Samtalerne med Désirée og Susanne har betydet rigtig meget for mig. Det har bestemt ikke været lange samtaler. Sammenlagt er der måske tale om 20 minutter. Eller måske 30 – men absolut ikke mere. Jeg har også haft nogle gode samtaler med Camilla – og derudover er hun den direkte årsag til, at jeg tog til Dyrlægehuset Nordsjælland. Det var nemlig hende som anbefalede stedet. De har alle været rigtig gode at snakke med og de har hjulpet mig med at forstå hvorfor han døde. Men det vigtigste er, at de har hjulpet mig med at acceptere det; det giver mig en vis form for fred i sindet at vide, at jeg rent faktisk hjalp ham gennem de sidste timer.

IMG_6900Jeg hentede urnen med Lillebrors aske et par dage før jul. Jeg blev lidt forbavset, da jeg så, at den var mørkeblå. Jeg var nemlig helt sikker på, at jeg havde bestilt en sort urne. Har dyrlægehuset lavet en fejl? Eller måske krematoriet? Næh, det tror jeg faktisk ikke. Men jeg havde jo ikke sovet hele natten, da jeg afleverede Lillebror. Og samtidig havde det virkelig været en rædselsfuld nat. Derfor tror jeg bare, at det er et rigtig godt udtryk for den sindstilstand som jeg befandt mig i den morgen; jeg var forvirret, rundt på gulvet og dybt ulykkelig. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at det sikkert er mig selv, som har bedt om en mørkeblå urne – og heldigvis synes jeg, at den er rigtig pæn.

Jeg har stillet et billede af Lillebror sammen med urnen – jeg ved ikke om det er det bedste billede af Lillebror. Måske ikke … men jeg ved, at han var rigtig glad, da jeg tog billedet. Han elskede nemlig, at komme ud på terrassen når det regnede. Så løb han rundt derude indtil han var så gennemblødt, at jeg måtte tørre ham med et lille håndklæde, når han kom ind igen.

IMG_4282Désirée fortalte mig, at når man har to katte, så oplever mange, at den ene kat nærmest blomstrer op, når den anden dør. Man kan godt sige, at det samme er sket med Storebror. Der er ingen tvivl om, at han savner sin legekammerat … derfor er han blevet meget mere social og selskabelig. Misserne elskede at ligge på lur efter hinanden. De var utrolig dygtige til at udtænke de mest snedige bagholdsangreb. De skiftedes til at ligge på lur bare døre, tasker, stole osv …. og de kunne ligge meget længe og vente på, at den anden kom forbi. Og så sprang de i hovedet på hinanden. Hvis det var et vellykket angreb, så blev DE BEGGE så forskrækkede, at de sprang en hel meter op i luften. Det så ekstremt morsomt ud. Og det så selvfølgelig lige så sjovt ud, når Storebror lå bag en sko og troede, at Lillebror ikke kunne se ham. Jeg kan selvfølgelig ikke erstatte Lillebror i den slags aktiviteter; men Storebror bliver kysset og krammet fra morgen til aften.

Efterhånden er jeg selvfølgelig ved at vende mig til, at jeg ikke har Lillebror mere. Jeg tænker ikke længere på det fra morgen til aften. Men jeg når jeg ser billeder af ham …. så bliver jeg rigtig ked af det og så kan jeg mærke, at jeg stadig savner ham rigtig meget.

Dyrlægehuset Nordsjælland ligger midt i Fredensborg.

Dyrlægehuset Nordsjælland ligger midt i Fredensborg.

Reklamer