For nyligt fik Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht en ny hjemmeside. I den forbindelse sprang han også ud som blogger.

En eftertænksom musikchef.

En eftertænksom musikchef.

Henrik Engelbrecht har en fortid som studievært i DR. Han har også været operadramaturg på Det kongelig teater og samtidig har han skrevet flere bøger om opera. Siden 2010 har han været musikchef i Tivoli. Der er vel ingen chefer som helt kan undgå lidt stormvejr fra tid til anden. Jeg synes han er en fantastisk musikchef, som har løftet Tivolis koncertsal op på et niveau, hvor den aldrig har været før. Jeg tror aldrig, at Tivoli har haft en musikchef, der var så engageret og ambitiøs på koncertsalens vegne.

Jeg har tidligere haft sæsonkort til Tivoli, men det er først efter at Henrik Engelbrecht er blevet musikchef, at jeg egentlig synes jeg har noget at bruge det til!

Henrik Engelbrecht har 43 indspilninger af Mozarts opera Don Giovanni – der er ingen tvivl om, at han er en rigtig operanørd. Han har også en helt utrolig viden om fortidens berømte operasangere – en interesse som jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig deler. Når jeg hører gamle indspilninger med fortidens stjerner, så kan jeg slet ikke abstrahere fra de elendige indspilninger som knaser og støjer, og operasangernes ofte temmelig forfærdelig artikulation. Henrik Engelbrecht har et fint øre for tekniske kvaliteter, som jeg godt kan misunde ham – derfor kan han høre en masse på disse gamle indspilninger, som jeg desværre ikke forstår. Men Henrik Engelbrecht har en helt exceptionel evne til at fortælle på en spændende og engageret måde. Derfor bliver det aldrig kedeligt, når han fortæller om opera, klassisk musik og gamle operastjerner. Ud over disse emner, så skriver Henrik Engelbrecht også om relevante bøger og nye udgivelser på CD. 

Du finder Henrik Engelbrechts blog ved at trykke lige HER.

Tivolis koncertsal.

Tivolis koncertsal.

Reklamer