9 ingredienser og 20 minutters arbejde i køkkenet – mere har man ikke brug for, hvis man skal lave en suveræn chokoladekage. Den skal ikke en gang bages!

Ingredienser til en suveræn chokoladekage.

Ingredienser til en suveræn chokoladekage.

15 digestive kiks
100 plantemargarine
1 tsk kanel
8 dl sojamælk
4 spsk sukker
5 spsk maizena majsstivelse
2 tsk vaniljesukker
150 g chokolade
1 knivspids salt

1) Kiksene skal knuses. Jeg synes det er nemmest at gøre det i en plastikpose. Dernæst hælder man de knuste kiks i en skål, sammen med plantemargarine og kanel. Ælt indtil det bliver en næsten sammenhængende masse.

2) Dernæst trykkes massen ud i bunden af en smurt springform. Man kan evt. klippe et plastikchatek op og bruge det langs kanterne. Det vil give kage en flot kant uden pletter af plantemargarine, når den er helt færdig.

3) Hak chokoladen i grove stykker og sæt den til side.

4) Hæld sojamælk, sukker, maizena, vaniljesukker og salt i en gryde. Når man tænder for gryden skal der røres konstant. Først skal man røre for at opløse og blande alle ingredienserne. Dernæst skal man røre for at undgå, at det brænder på. Jeg synes det er nemmest at bruge et piskeris.

5) Når det begynder at koge, så skal man slukke STRAKS. Dernæst hælder man chokoladen i gryden og lader den smelte – stadigvæk under konstant omrøring, så det bliver en jævn chokolademasse. Lige så snart chokoladen er smeltet, så hældes den over i springformen, som sættes i køleskabet. Så skal den bare stå et par timer….. så har man en suveræn chokoladebudding-kage! 

Jeg synes, at dette er en genial opskrift. Den er supernem og samtidig tror jeg, at den kan varieres i det uendelige. Næste gang vil jeg prøve at blande revet appelsinskal i chokoladebuddingen. Denne chokoladecreme ville med garanti også være superlækker i en lagkage, men så skal man måske bruge lidt mindre maizena ….. 😀

Og hvis man lader være med at putte chokolade i, så får man en helt traditionel kagecreme, som også kan bruges til lagkage. Men det kunne jo også være spændende at putte frugt i denne vaniljebudding. Jeg synes der er uendeligt mange muligheder og jeg glæder mig til at lege med denne opskrift.

Vegansk chokoladekage.

Vegansk chokoladekage.

Reklamer