Alle dem som nogen gange lægger en kommentar på min blog, de ved, at jeg nogen gange er temmelig lang tid om at godkende og besvare disse kommentarer. Jeg synes det er megapinligt og jeg er meget flov over det … men nogen gange har jeg bare ikke overskud til det. Og så er det jo også klart, at jo flere kommentarer som ligger og venter – og jo længere tid de har ligget – jo mere uoverskueligt bliver det.

Jeg har gang på gang lovet bod og bedring. Flere gange har jeg oven i købet sendt en mail med en undskyldning til nogle af dem som det er gået værst ud over. Men kort tid efter sker det igen ….. og igen … og igen!

Der er ingen tvivl om, at jeg har brug for en mere holdbar løsning. Derfor har jeg besluttet, at jeg ikke længere vil besvare kommentarer på bloggen.

Hvad så med debatten? Alle læsere skal selvfølgelig have mulighed for at kritisere mine holdninger. Derfor kan man selvfølgelig fortsat kommentere alle mine indlæg. Men debatten? Efterhånden har jeg fået den holdning, at mange mennesker overvurderer mulighederne for en konstruktiv debat på internettet. Hvis nogen skriver en kommentar til et af mine indlæg, så er det da muligt, at de kan rykke mine holdninger en lille smule … men det er min erfaring, at der sjældent sker noget konstruktivt ud over dette punkt. Hvis der kommer mere end ét indlæg fra hver part i en diskussion, så havner man straks i en slags aggressiv og uforsonlig skyttegravskrig, hvor begge parter graver sig længere og længere ned. Det bliver hurtigt en krig som ikke handler om at udveksle synspunkter, men udelukkende handler om at vinde over modparten. Jo længere en debat er, jo mindre seriøs og konstruktiv er den. Derfor mener jeg slet ikke, at det ødelægger debatten, at jeg undlader at besvare kommentarer i fremtiden.

Men der bliver nødt til at være en undtagelse: jeg bliver selvfølgelig nødt til at besvare helt konkrete spørgsmål til mine opskrifter.

Jeg har været rigtig glad for alle de kommentarer som jeg har fået i de forløbne år; derfor håber jeg også, at der er mange, som bliver ved med at skrive en kommentar. Jeg skal jo stadigvæk godkende alle kommentarer og derfor kan jeg også forsikre, at de alle sammen bliver læst! 🙂

Censuren fortsætter som hidtil – jeg forventer bestemt ikke, at alle mennesker skal være enige med mig i noget som helst. På det punkt er jeg faktisk ekstremt tolerant. Bare man udtrykker sig en smule dannet og anstændigt, så må man mene næsten hvad som helst. Men det er min blog og derfor er det helt suverænt mig som bestemmer hvor grænsen går.

Jeg håber, at denne beslutning vil medføre, at jeg får mere tid, energi og overskud til at skrive mange flere blogindlæg i fremtiden. Det er i hvert fald dét som er hensigten. 🙂

Med venlig hilsen, Jens.

Reklamer