Når jeg siger til folk, at jeg er blevet tyk og fed, så skynder de sig altid at forsikre mig om, at jeg er da så slank … jaja. Men prøv bare at sige det til mine bukser. Jeg er helt sikker på, at de ikke er enige. Efterhånden må jeg nemlig kæmpe en sej kamp, for at knappe de fleste af mine bukser. Da jeg skiftede de tykke trøjer ud med noget lidt lettere sidste forår, så måtte jeg også konstatere, at jeg ikke kunne knappe én eneste af mine skjorter. Ikke én eneste!

Så holder det jo ikke, når folk forsøger at overbevise mig om, at jeg er lige så slank som jeg plejer at være.

Men det værste er at folk reagerer som de gør; hvorfor tror alle mennesker, at jeg har problemer med min vægt, bare fordi jeg siger, at jeg er blevet tyk og fed? Sandheden er nemlig, at det har jeg ikke … men jeg kan ikke lade overveje om alle andre har et problem med min vægt? Eller er vægt bare blevet et emne der er så farligt, at vi hellere vil benægte virkeligheden i stedet for at tale om det?

For 10-15 år siden var jeg så tynd, at min læge gang på gang truede med at indlægge mig på hospitalet, hvis jeg ikke fik styr på vægten og begyndte at tage lidt på. Den gang vejede jeg lige omkring 60 kg. Da jeg er 179 cm høj, så er 60 kg selvfølgelig også alt for lidt. Men uanset hvad jeg gjorde, så kunne jeg bare ikke tage på. For 5 år siden holdt jeg både op med at ryge og med at drikke alkohol – og der er jo ingen tvivl om, at det er derfor, at jeg er begyndt at tage på.

Kropsmyter:

Der er også mange kvinder som ser godt ud, selv om de vejer lidt mere end lægen anbefaler. Billede fra Copenhagen Pride 2013.

Der er også mange kvinder som ser godt ud, selv om de vejer lidt mere end lægen anbefaler. Billede fra Copenhagen Pride 2013.

Jeg bliver forfærdelig irriteret, når folk fortæller mig, at i følge tidens ideal skal man være slank og veltrænet. Og piger skal helst have store silikonebryster. Hvem siger det? Når man spørger folk om det, så bliver de helt forvirrede …. det er jo en forestilling de har inde i hovedet. Det har jo ikke noget med virkeligheden at gøre. Når man siger, at tidens ideal er sådan og sådan, så er det kun et udtryk for ens eget ideal – uanset om det er bevidst eller ubevidst. Og det gælder jo også dem som opponerer imod tidens såkaldte ideal. Der er sikkert nogen som tænker: årh Jens, du kan da bare kigge i alle modebladene. Dertil vil jeg svare, at modeblade og virkelighed er to forskellige ting, som ikke har særlig meget med hinanden at gøre … og det burde alle voksne mennesker sandelig være klar over.

I følge programmet “Gennemsnitlig krop” fra DR3, så foretrækker 60% af alle danskere en partner der vejer 10 kg for meget, frem for en partner der vejer 10 kg for lidt. For nyligt hørte jeg om en anden undersøgelse der viste, at 80% af alle mænd foretrækker naturlige bryster, frem for store silikonebryster. Disse tal viser jo klart og tydeligt, at alle stereotype forestillinger om tidens kropsidealer er helt ude i skoven.

Nogen vil have slanke piger. Andre vil have tykke piger. Nogen vil have små mænd. Andre vil have store mænd. Men de fleste af os ender med at blive forelsket i nogle mennesker der slet ikke svarer til vores drømme og forventninger, fordi de har nogle smukke øjne, et dejligt grin eller noget helt andet. Og nogen kan bare kysse så godt, at man får gelé i knæene og så er alt det andet jo fuldstændig lige meget!

Mads Steffensen - kendt fra programmer som "Mads og monopolet", "Kender du typen?", mv.

Mads Steffensen – kendt fra programmer som “Mads og monopolet”, “Kender du typen?”, mv.

Jeg er homo og derfor har jeg ikke noget forhold til silikonebryster – men jeg er da helt enig i det andet punkt. Jeg foretrækker bestemt også en partner der vejer 10 kg for vejet …. eller lidt mere! Jeg synes det er temmelig sexet og maskulint. Jeg synes også der er mange mænd, som ser godt ud, selv om de vejer 15 eller 20 kg for meget. En god steg skal have lidt flæsk på siderne, som man siger …. derfor er jeg også ret vild med Mads Steffensen. Han er jo en af de lækreste og mest sexede mænd i Danmark. Men han lever jo bestemt ikke op til tiden såkaldte kropsidealer. Jeg morede mig kosteligt, da jeg så et afsnit af “Kender du typen?”, hvor Mads Steffensen udtalte, at “rigtige mænd går ikke i slimfit.” Det er virkelig udtryk for både humor og selvironi. Og jeg er selvfølgelig helt enig … 😉

Kort sagt – det der med tidens kropsideal er en floskel og en myte. Folks personlige kropsidealer er lige så forskellige som folk også er forskellige på alle mulige andre punkter. Selvfølgelig er der nogen som gerne vil være smarte og ligne fotomodeller – men det må de jo selv om. Og hvis man ikke ønsker at følge modebladenes trends, så kan man jo bare lade være – men det udløser altså ikke noget frikort til at kritisere andre mennesker og andre menneskers valg.

Jeg skal på kur:

I sidste måned købte jeg en badevægt – sådan en har jeg aldrig haft før. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt chokeret, da jeg brugte den første gang. Jeg vidste jo godt, at jeg havde taget på. Jeg havde en forestilling om, at det sikkert drejede sig om 7-8 kg. Men det var MEGET langt fra sandheden – for faktisk havde jeg taget cirka 20 kg på i løbet af 5 år. Kors da osse … ja, så kan jeg da godt forstå, at jeg ikke længere kan passe noget af mit tøj. 😀

Nu vil jeg gerne tabe mig en lille smule – jeg har det fint med min vægt. Men jeg vil helst ikke tage mere på – det er det vigtigste for mig. Hvis jeg kan tabe 7-8 kg, så er det perfekt. Men det er ikke vigtigt. Og det er bestemt ikke noget jeg gider at bruge meget tid eller energi på. Bare jeg ikke tager mere på, så er jeg glad og tilfres!

Soylent og Joylent 135

Reklamer