Nogle faste læsere er måske begyndt at frygte, at indlæggene om problemerne med mine teleselskaber er ved at udvikle sig til The Neverending Story. Bare rolig – jeg kan forsikre alle om, at dette er det sidste og afsluttende indlæg, hvor alle fejl bliver fundet og alle misforståelser bliver opklaret. 🙂

Tryk her for at læse første del.

Tryk her for at læse anden del.

Kort opsummering: jeg har været kunde hos Unotel i mange år. I begyndelsen af september fik jeg et godt tilbud fra Yousee, som jeg sagde ja til. Men det viste sig snart, at abonnementet slet ikke var i overensstemmelse med det Yousee havde lovet og samtidig var der det ene problem efter det andet. Det var absolut ikke tilfredsstillende og derfor forsøgte jeg at flytte tilbage til Unotel. Jeg bestilte et abonnement til 99 kr og overflytning af telefonnummer d. 31. oktober. Men Unotel opkrævede også 149 kr for oktober måned. Jeg kontaktede Unotel to gange og forklarede, at jeg ikke havde bestilt dette abonnement, at jeg ikke ønskede dette abonnement og heller ikke kunne bruge dette abonnement til noget som helst, da jeg havde abonnement hos Yousee indtil d. 31. oktober. Alligevel var der to medarbejdere hos Unotel som insisterede på, at det var ret og rimeligt, at jeg stadig skulle betale 149 kr for oktober måned!

Alt bliver opklaret

Fredag fik jeg en opringning fra Unotel; det var en medarbejder fra deres kundeservice, som hed Martin. Han beklagede hele forløbet og derefter fik vi opklaret alle problemerne. Jeg havde tidligere talt med to andre medarbejdere – Mette og Lars – som insisterede på, at jeg skulle betale 149 kr for oktober måned, hvilket de begrundede med, at der var bestilt et nyt simkort til mig. Martin kunne dog bekræfte, at selv om der ganske vist var bestilt et nyt simkort, så var der først bestilt overflytning af mit telefonnummer fra d. 31. oktober – præcis som jeg havde aftalt med Rasmus fra Unotel, da jeg bestilte denne tilbageflytning. Martin bekræftede altså, at jeg havde ret, da jeg hævdede, at jeg slet ikke kunne bruge dette abonnement til noget som helst og lovede samtidig, at jeg fik de 149 kr tilbage.

Hvordan opstod problemet? Jo, det var faktisk ret simpelt: da jeg vælger at flytte tilbage til Unotel, så gen-aktiverer Rasmus min gamle Unotelkonto, hvor der stadig står over hundrede kroner, fordi den endnu ikke er gjort op fra mit tidligere engagement. Rasmus er bare ikke klar over, at dermed aktiverer han også det tidligere abonnement, hvor jeg betalte 149 kr pr. måned. Har Rasmus lavet en fejl? Jeg synes, at svaret er både ja og nej. Det er vel en fejl, men alle mennesker laver jo fejl en gang i mellem. Jeg tror slet ikke, at man kan undgå den slags – og det var en lille fejl i en lidt usædvanlig flytning. Bare fejlen bliver fundet og rettet, så betyder det jo ingenting.

Men den alvorlige fejl opstår, da jeg taler med to medarbejdere i Unotels kundeservice – Mette og Lars – som fastholder, at det er både ret og rimelig, at jeg skal betale 149 kr for oktober måned. De vil overhovedet ikke høre hvad jeg fortæller og de nægter at kigge på sagen. Jeg får bare en kold og kontant afvisning. Som Martin sagde: “Det værste er, at det tog mig kun 2 minutter at finde fejlen.

Tilbage til Unotel? Nej tak!

Martin spurgte på en meget forsigtig og diskret måde, om jeg måske kunne tænke mig at blive hos Unotel, efter at vi havde opklaret alle problemerne. Jeg vidste næsten ikke, hvordan jeg skulle reagere …. jeg har været så glad for Unotel, så selvfølgelig vil jeg gerne det. Men samtidig er jeg jo stadig enormt krænket og utilfreds med den behandling jeg har fået. Tænk hvis jeg får brug for at ringe til Unotels kundeservice igen i næste uge og jeg så kommer til at tale med Mette eller Lars? Nej, det har jeg absolut IKKE lyst til. Men det vigtigste og det mest afgørende er nok, at jeg allerede har bestilt både abonnement og nyt telefonnummer hos et nyt firma. Det gjorde jeg for at lægge alle disse problemer og komplikationer bag mig og starte på en frisk. Lige nu vil jeg næsten gøre hvad som helst for at undgå flere forhindringer og nye komplikationer. Derfor føler jeg, at det er klogest at holde fast i min beslutning og ikke foretage flere ændringer med noget som helst.

Hurra for Martin

Der faldt en sten fra mit hjerte, da Martin fik opklaret problemet og samtidig kunne fortælle, hvad der var gået galt. Jeg følte en helt utrolig lettelse og pludselig forstod jeg, hvor meget denne konflikt har tynget mig. 

Andre havde måske bare sendt mig en overfladisk og ligegyldig undskyldning. Martin ringede, så vi kunne få en god snak om problemet – endelig var der en som var villig til at lytte til mig – “at lytte” er simpelthen en helt elementær forudsætning for god kundeservice! Men det vigtigste var, at han rent faktisk undersøgte sagen og fandt problemet, så han kunne fortælle mig, hvad der var gået galt. Dét er god kundeservice! På den måde fik hans undskyldning både troværdighed og substans!

Da jeg ikke var indstillet på at blive hos Unotel, så satte Martin lige trumf på begrebet “god kundeservice” – han tilbød nemlig at hjælpe mig med at flytte mit telefonnummer, så jeg kunne beholde det gamle nummer, selv om jeg flyttede mit abonnement til et helt andet firma. Jeg sagde nej tak – og endnu en gang var det fordi, at jeg var bange for, at det kunne medføre nye problemer. Det vil jeg gerne undgå og derfor vil jeg hellere begynde forfra med et nyt nummer hos det nye firma. Men jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget Martins tilbud betød for mig!

Opdatering d. 8. januar 2015: denne absurde farce sluttede desværre ikke her. Tryk HER for at læse fortsættelsen!

Reklamer