I dag – onsdag d. 27. maj – har Helle Thorning udskrevet valg. Jeg er overrasket. Jeg var nemlig ret sikker på, at hun ville vente så lang tid, som overhovedet muligt. Men nu har hun bestemt, at valget afholdes torsdag d. 18. juni. Jeg synes det bliver utrolig spændende ….

Men jeg var ved at få et apoplektisk anfald, da jeg kiggede ud af køkkenvinduet og fik øje på Martin Lidegaard … eller i hvert fald en plakat med Martin Lidegaard. Jeg HADER valgplakater! Forskere og eksperter har gang på gang slået fast, at disse plakater ikke rykker befolkningens stemmer en tomme og det får mig naturligvis til at hade disse plakater endnu mere! Plakaterne har udelukkende den funktion, at de sætter fokus på det kommende valg. Jeg synes bare ikke, at dette argument giver nogen seriøs grund til at frede valgplakaterne. I løbet af de næste tre uger kan man jo hverken åbne en avis eller se en nyhedsudseendelse uden at det konfronteret med valget. Derfor mener jeg, at valgplakater er fuldstændig overflødige!

Så er der nogle mennesker, som hverken læser avis eller følger med i nyhederne … men ærlig talt … jeg synes det er mere end okay, hvis disse mennesker undlader at stemme! Jaja, jeg er skam klar over, at dette er en kontroversiel holdning, som er i strid med tanken om, at “det er en folkepligt at stemme”. Men jeg synes det er en tåbelig kliché og en tanke, som jeg absolut ikke deler! Der står ingen steder i den danske grundlov, at man har pligt til at stemme. Og lad mig lige tilføje, at man – stadig i følge grundloven – har sin fulde ytringsfrihed uanset om man stemmer eller ej!

I følge den danske lov, så har de Radikale naturligvis også lov til at hænge valgplakater op foran mine vinduer og jeg kan forsikre alle læsere om, at jeg ikke hører til dem som fjerner eller beskadiger valgplakater. Respekt for demokratiet handler ikke blot om at stemme. Jeg synes det er vigtigere at vise respekt for demokratiet ved at følge de regler og love, som er vedtaget af Folketinget. Derfor vil jeg også opfordre alle mennesker til at respektere valgplakaterne, selv om vi vist nok er flere og flere mennesker som hader dem! Men det er vigtigt, at man gør opmærksom på sin holdning til disse forhold og det er grunden til, at jeg har skrevet dette indlæg!

Til gengæld har jeg min egen lille regel som går ud på, at jeg ALDRIG stemmer på folk som smider valgmateriale i min postkasse. Jeg synes det er uforskammet, anmasende og uartigt, når der står “Nej tak til reklamer og aviser” på min postkasse! Men plakaten med Martin Lidegaard er lige så generende som uønsket valgmateriale i min postkasse og derfor har jeg besluttet, at den tilhører samme kategori! Kort sagt: indtil videre er Martin Lidegaard og de Radikale de eneste som kan være helt hundrede procent sikre på, at de IKKE får min stemme ved valget d. 18. juni!

Valg 2015 003

Reklamer