Rued Langgaard vol.2The Nightingale String Quartet(Gunvor Sihm, Josephine Dalsgaard, Marie Louise Broholt Jensen og Louisa Schwab) har udgivet alle Rued Langgaards strygekvartetter på CD. Den første udkom i 2012 og den sidste udkom i 2014. Jeg har haft et temmelig anstrengt forhold til Rued Langgaard, men det er fuldstændig ændret – og det skyldes først og fremmest Gunvor Sihm, som har en formidabel evne til at præsentere Rued Langgaards musik på en spændende måde. Hun kan forklare noget som er meget kompliceret i et enkelt og letforståeligt sprog, og dét er en stor kunst. 

I august måned udgav The Nightingale String Quartet en musikvideo, som er instrueret af Mads Nygaard Hemmingsen. Videoen er optaget i Brasilien og musikken er 2. sats fra Rued Langgaards Strygekvartet nr. 2, som hedder “Train passing by”, som man finder på den første CD med kvartettens indspilninger af Rued Langgaards Strygekvartetter.

Videoen minder mere om et kunstværk end en musikvideo – man kan godt blive i tvivl om hvem der har hovedrollen i videoen: Er det Rued Langgaard og hans musik? Er det Nightingale String Quartet? Eller ønsker instruktøren Mads Nygaard Hemmingsen at fortælle en helt anden historie, hvor de tre elementer går op i en helt anden enhed? Jeg synes det er en gådefuld video – men det er også en meget flot og stærk video, som man ikke bare lige glemmer igen!

Reklamer