Tivolis Symfoniorkester.

Tivolis Symfoniorkester. Copyright: Jens Drejer.

I løbet af sommeren har Tivolis Symfoniorkester givet fem koncerter på plænen – men vejret har ikke rigtig været med dem. Lad mig lige understrege, at sommervejret har været perfekt til mig. Jeg er nemlig ikke glad for alt for meget sol og varme. Men det har selvfølgelig ikke været optimalt for sommerens mange udendørsarrangementer. Derfor har jeg heller ikke været til de forrige koncerter. Men det var den sidste og vejret var perfekt – derfor tog jeg til koncert, selv om det virkede lidt underligt at tage til koncert, midt i denne flygtningekrise.

Programmet bestod af klassisk populær musik, som Tivoli er kendt for, primært af komponister som Lumbye og Strauss. 

Dirigent Henrik Engelbrecht.

Dirigent Henrik Engelbrecht. Copyright: Jens Drejer.

Henrik Engelbrecht var dirigent og det er altid en fornøjelse. Når han ikke svinger dirigentstokken, så kan han altid ryste en masse anekdoter ud af ærmet. Han fortalte blandt andet om Johann Strauss d. 2. som var i Rusland i 1869. Her skrev han en polka, som han kaldte Pawlowsk Polka, til minde om en kendt skov som lå i nærheden. Denne polka blev en stor succes i Rusland. Kort tid efter vendte Johann Strauss tilbage til Østrig – nu ville han gerne have at værket fik lige så meget succes i Wien og derfor kaldte han nu værket for “Im Krapfenwaldl“. Den gang havde man skam også sans for markedsføring! Henrik Engelbrecht kan mange af den slags små, sjove historier, som han altid formår at fortælle på en spændende og underholdende måde.

Der er stor forskel på at være til koncert i en koncertsal eller at være til en udendørskoncert – der er mere fokus og koncentration i en koncertsal. Til gengæld er det superhyggeligt, at være til koncert udendørs. Solen skinnede og det var lunt – dog ikke så varmt, at folk smed overtøjet. Man kunne jo godt mærke, at det er blevet efterår. Bladene på træerne var allerede ved at miste deres farve og selv om klokken kun var 17 da koncerten begyndte, så var solen allerede ved at gå ned bag Nimb …. men der er ingen tvivl om, at publikum hyggede sig i sensommerens lune solnedgang, mens Tivolis Symfoniorkester spillede polka, march og vals. Og selvfølgelig sluttede koncerten med Lumbyes Champagnegalop!

4 stjerner

Tivolis Symfoniorkester på Plænen i Tivoli.

Tivolis Symfoniorkester på Plænen i Tivoli. Copyright: Jens Drejer.

Reklamer