Pia Damsgaard Bach er prototypen på et menneske, som jeg virkelig, virkelig ikke kan lide!

Spies har lavet en ny reklamekampagne, som hedder “Do it for mom” – Spies giver begrebet “forældrekøb” en helt ny betydning, når de foreslår at man sender sine singlebørn på solferie. Fakta viser nemlig – hævder Spies – at lysterne stiger i forhold til solen og varmen.  Derfor – siger Spies – er der større chance for, at singlerne dyrker sex når de er på solferie og dermed er der også større chance for, at “mom” får børnebørn. 

Jeg synes ideen er sjov – men den fungerer ikke rigtig i virkeligheden og reklamen er blevet rimelig kedelig. Måske fordi den er for lang???

Men Pia Damsgaard Bach koger helt over. Hun har skrevet et blogindlæg, som hun har kaldt: “Verden i følge Spies: så taberagtigt er det at være single“. Her skriver hun, at hun ikke betragter sig selv som sippet eller nærtagende – men det må da være et udtryk for manglende selverkendelse! 

Efterfølgende er hun blevet interviewet af Ekstra Bladet(tryk her), som spørger: “Det meste humor arbejder jo netop med karikaturer og stereotyper – har singler ingen humor og selvironi?

Hvortil Pia Damsgaard Bach svarer: “Jo, det synes, jeg da i hvert fald selv, at jeg har, men problemet er for mig at se, at det her slet ikke passer (…)”

Jamen, jeg bliver helt mundlam – nej, selvfølgelig passer det ikke. Selvfølgelig er det ikke sådan singler ser ud eller lever i år 2015. Det er jo derfor det er sjovt. Spies har med garanti ikke lavet filmen, fordi de tror, at den fortæller noget om virkeligheden. Det er en reklamefilm – ikke en dokumentar! Tænk at have så lidt humor og så lidt selvironi. Tænk at være så snerpet og så sippet. Jeg er simpelthen så træt af at leve i en verden, hvor der er så mange mennesker som konstant bliver fornærmet og krænket over alting og ingenting! Hold nu op! Hvis du ikke selv synes, at du ligner personerne i filmen, jamen, så er der jo ingen grund til, at du skulle føle dig udstillet. Så handler filmen jo slet ikke om dig og så er der jo heller ingen grund til at blive krænket!

Længere nede skriver Pia Damsgaard Bach lidt om, at hun troede vi var kommet længere – at man kunne leve som single i 2015 uden at der blev peget fingre. Øhhhh, ja, men …. jeg føler da ikke, at Spies peger fingre af mig. Og det føler jeg da heller ikke, at der er andre som gør. Til gengæld så hører jeg jo jævnligt om nogen som bliver krænket, hvis familie, venner eller bekendte er så høflige at spørge om de ikke kunne tænke sig at finde en kæreste og måske at få børn …. jeg har selv været single i mange år. Alligevel har jeg selv oplevet, at der er nogen som er blevet fornærmet, når jeg har spurgt om den slags. Så kan jeg da ikke lade være med at tænke, at der er vist nogen, der ikke er helt så glade og tilfredse med at være single, som de forsøger at bilde både sig selv og alle andre ind. Hvis man ikke må stille spørgsmål og tale om at være single, så er det jo netop, at man skaber et tabu. 

Når jeg læser alt hvad Pia Damsgaard Bach har skrevet på sin blog eller udtalt til Ekstra Bladet i denne sag, så synes jeg ligefrem, at hun lyder en smule selvhøjtidelig, for konklusionen må jo være, at man kun må fremstille singler, så de er i overensstemmelse med Pia Damsgaard Bachs egen selvforståelse. Det er vist det, som man også kalder intolerance! Hvis man skal forholde sig til virkeligheden, så er sandheden selvfølgelig, at singler er lige så forskellige, som alle andre mennesker. Der er selvfølgelig også nogen som ligner personerne i reklamen. Men det er selvfølgelig helt irrelevant i denne sammenhæng, da reklamefilmen udelukkende er ment som humor. 

Jeg har selv været single i 8-9 år. Jeg har verdens kedeligste sexliv – eller sagt på en anden måde: jeg har ikke noget sexliv og jeg tror det er 9-10 måneder siden jeg har kysset nogen som helst. Jeg er heller ikke specielt lækker eller smart eller tjekket eller moderne. Alligevel føler jeg mig da ikke krænket over Spies nye reklamefilm – ikke den mindste lille bitte smule. Det er jo bare en reklamefilm, for helvede! 

Reklamer