D. 7. januar 2015 angreb islamistiske terrorister satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked. I alt 20 personer blev dræbt og 14 blev såret(tryk her). I forbindelse med dette terrorangreb var der en del danske muslimer, som nægtede at tage afstand fra angrebet. De syntes ligefrem det var krænkende, at man forventede, at de skulle tage afstand fra det der var sket. De sagde, at så skulle man jo også kræve, at alle hvide eller kristne danskere skulle tage afstand fra Anders Behring Breikvik … 

I går – d. fredag d. 13. november 2015 – blev Paris igen angrebet af terrorister. Omkring klokken 21,45 angreb to eller tre selvmordsterrorister Frankrigs nationalstadium, hvor der var venskabskamp mellem Frankrig og Tyskland. Dette angreb mislykkedes heldigvis – man tør næsten ikke tænke på, hvor mange menneskeliv det havde kostet, hvis terroristerne havde været heldigere.

Yderligere fire cafeer eller restauranter blev angrebet. Men det værste angreb var rettet mod gæsterne på spillestedet Bataclan, hvor mere end 100 personer blev myrdet. Foreløbig(d. 14. november 2015, kl. 12,00) lyder det officielle dødstal på 128 personer og mindst lige så mange er alvorligt såret. 

For eller imod terrorisme

Jeg fulgte hele forløbet på fjernsynet. Halvdelen af aftenen og halvdelen af natten zappede jeg rundt mellem alle de forskellige nyhedsstationer. Det er jo fuldstændig sindssygt … det er absurd … det er skræmmende og uhyggeligt … og det er svært at forstå, hvad der sker og hvorfor?!

Omkring klokken 01,30 nævnte journalisten Aske Munck på DR2, at der allerede var nogle muslimer, som havde skrevet på de sociale medier, at de ikke ville tage afstand til terrorhandlingen i Paris og ikke ville fordømme terroristerne. De brugte det samme argument som tidligere og skrev, at man havde jo heller ikke krævet, at alle hvide, kristne danskere skulle tage afstand fra Anders Behring Breivik. Derfor syntes de, at det var udtryk for en urimelig forskelsbehandling og diskrimination, når man forventede, at de skulle fordømme terrorangrebet i Paris – og Aske Munck udtalte, at det argument kunne han godt forstå.

Men det kan jeg ikke. Jeg kan overhovedet ikke forstå det og jeg synes, at det er et seriøst lorteargument.

Den 22. juli 2011 angreb Anders Behring Breivik Norge. Først sprængte han en bombe i det centrale Oslo og derefter udførte han en grusom massakre på øen Utøya, hvor det norske arbeiterparti holdt sommerlejr for deres ungdomsafdeling. Anders Behring Breivik dræbte i alt 77 personer.

Efter dette angreb tog ALLE mine venner og bekendte på Facebook kraftigt afstand fra Anders Behring Breivik. ALLE skrev, at de var forfærdet over det der var sket og ALLE fordømte angrebet. Alle – uden undtagelse. Hvis der var nogen af mine venner, som havde skrevet – lige som visse muslimer gør – at de ikke ville tage afstand til angrebet, så havde jeg sørme undret mig! Der er ingen tvivl om, at hvis der var nogen af mine venner, som havde reageret på den måde, så havde jeg bedt dem om en meget, meget, meget god forklaring!

Men pointen er bare, at jeg har aldrig mødt en dansker som sagde, at vedkommende ikke ville tage afstand fra Anders Behring Breivik og hans angreb i Norge. Derfor holder muslimernes argument ikke … det er på ingen måde udtryk for hverken diskrimination eller forskelsbehandling, når man forventer, at de fordømmer de terrorangreb, som har ramt Europa i 2015. Tværtimod. For mig betyder det, at jeg har den samme forventning til muslimerne, som jeg har til alle andre mennesker. Jeg forventer, at ALLE anstændige mennesker tager afstand fra den slags handlinger. 

Vi har selvfølgelig ytringsfrihed – alle folk har lov til at mene hvad de vil og de har selvfølgelig også lov til at udtrykke deres mening offentligt. Til gengæld har jeg også lov til at mene, at mennesker som ikke ønsker at tage afstand til den slags handlinger er temmelig kyniske! Mindst 128 tilfældige og uskyldige mennesker blev myrdet i Paris i går … der er børn som har mistet deres forældre og forældre som har mistet deres børn. Der er mænd, koner og kærester, som har mistet dem som de elskede. Det er meget svært at forstå, at der er nogle mennesker, som ikke ønsker at fordømme sådan en handling. Man kan jo ikke lade være med at overveje, hvad den slags mennesker ellers mener om både det ene og det andet … 

IMG_9177

Reklamer